Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Octavian Jurma îi avertizează pe britanici: Omicron poate produce un val care va începe cu 40.000 de cazuri pe zi în Marea Britanie

Facebook
Octavian Jurma

Medicul Octavian Jurma consideră că varianta Omicron a virusului SARS CoV-2 poate produce în Marea Britanie un val cu numeroase infectări. Informația potrivit căreia varianta provoacă forme mai ușoare ale bolii nu este o veste bună pentru români, mai spune specialistul, potrivit Mediafax.

Octavian Jurma a analizat modul în care varianta Omicron a înlăturat varianta Delta în Africa de Sud și în Marea Britanie. Concluzia este că Omicron poate deveni varianta dominantă în Marea Britanie în luna decembrie.

„Omicron demonstrează că poate disloca Delta aproape la fel de repede în Marea Britanie ca în Africa de Sud, deși UK are o populație cu o rată mare de imunizare după boală, dar și după vaccinare. La o rată de dublare de 3 zile, Omicron poate deveni varianta dominantă în UK în 2-3 săptămâni și produce un val care să debuteze la 40,000 de cazuri pe zi în una din cele mai vaccinate/infectate țări din lume”, anunță Jurma, pe Fcebook.

Octavian Jurma mai spune că posibilitatea ca Omicron să provoace cazuri mai ușoare ale bolii reprezintă o veste nu prea bună pentru români.

„Paradoxal, pentru România vestea că Omicron este chiar marginal mai puțin sever decât Delta nu este neapărat o veste bună pentru că asta poate îndemna politicienii să fie și mai puțin responsabili. Aceeași iluzie că valul 4 va fi mai blând în România decât valul 3 a stat la baza "strategiei" de infectare în masă din valul 4 și dezastrul care a urmat și din care încă nu am ieșit cu totul”, a explicat medicul.

Analiza va continua pentru a se stabili dacă Omicron produce curbe diferite de infectare într-o populație vaccinată în comparație cu una puțin vaccinată, dacă vaccinul mai oferă o protecție la fel de ridicată și dacă varianta afectează grupe diferite de vârstă față de Delta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.