Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Octavian Jurma îl CONTRAZICE pe Alexandru Rafila: INFECTAREA cu Omicron NU e inevitabilă

Facebook
octavian jurma

Medicul Octavian Jurma a criticat autoritățile pentru că nu iau măsuri în condițiile în care numărul de copii internați într-o zi a depășit recordul din valul Delta. Specialistul le spune oamenilor să nu se panicheze și îi învăță cum să-și ferească de infectare copiii. Potrivit statisticilor prezentate de Octavian Jurma, luni, în România au for internați 620 de copii din cauza COVID, depășind recordul de 515 copii internați pe zi în valul Delta. Numărul internărilor se dublează săptămânal, ceea ce înseamnă că la finalul săptămânii ar putea fi depășit pragul 1,000 de copii internați pe zi.

Citește și: Ministrul Sănătăţii: Este aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron

Copiii se internează de două ori mai repede decât în valul Delta, în timp ce adulții ajung la spital într-un ritm similar la un număr mai mare de cazuri, mai spune Jurma care critică autoritățile deoarece nu iau măsuri pentr a-i proteja pe copii. „Faptul că Omicron este mai blândă cu adulții și mai aspră cu minorii ar trebui să ne facă să luăm măsuri suplimentare de prevenție a infectării în rândul copiilor. De ce nu facem ce ar trebui? Nu mă întrebați, că nu înțeleg ce este în mintea celor care ne obligă copiii să se infecteze în masă”, a scris Octavian Jurma, pe Facebook.

De aceea, medicul îi învață pe părinți cum să-și ferească de infectare copiii. „Ce poți face tu să îți păzești copiii atât de virus cât și de autorități? În primul rând să eviți infectarea. Infectarea nu este inevitabilă. Trebuie să mai fii atent încă 4-5 săptămâni până ieșim din val: masca FFP2 - acesta nu trebuie scoasă în prezența altor persoane nici în pauze, evitarea ocaziilor sociale - fără petreceri, fără ieșiri la mall în week-end [până la ieșirea din val = sub 1 la mie], socializare doar cu prietenii apropiați - fără gașcă până ieșim din val, dacă e posibil evita ziua de luni (revenirea din week-end/vacanță), fă presiuni pentru trecerea în online până ieșim din val. Dacă totuși copilul se infectează [foarte probabil] – vaccinare”, sunt recomandările medicului Jurma.

Totuși, specialistul le transmite părinților să nu intre în panică deoarece riscul de apariție a formelor grave este redus. De asemenea, protejarea nu este egală cu izolarea socială, spune Jurma. „Toate aceste date trebuie să ne facă prudenți și atenți, nu panicați. Chiar dacă copilul se infectează riscul să facă o formă gravă de boală este infim. Chiar dacă e nevoie de spitalizare, șansele să dezvolte o formă gravă sunt mai mici că în Delta... Socializarea poate continua cu prietenii apropiați a căror familie o cunoașteți. Copiii pot și trebuie implicați în deciziile familiei în pandemie. Ei știu cine e infectat, chiar și cine are în familie infectați și sunt dornici să ajute la menținerea siguranței familiei”, a precizat Octavian Jurma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.