Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Odesa, din nou, atacată de rachete rusești: Șase victime, între care un copil

Regiunea Odesa, din sud-vestul Ucrainei, a fost vizată în noaptea de duminică spre luni de un nou atac cu rachete ruseşti, care a făcut şase victime, între care un copil, a anunţat Comandamentul operaţional 'Sud' al armatei ucrainene, citat de DPA şi EFE, scrie AGERPRES.

Forţele ruse au utilizate pentru acest atac bombardiere supersonice Tu-22M, care acţionează pe distanţe lungi şi care fac parte din aviaţia strategică rusă, a indicat comandamentul citat, din al cărui anunţ nu rezultă clar dacă victimele sunt morţi sau răniţi.

Potrivit EFE, informaţiile preliminare relevă că toate cele şase victime sunt persoane rănite.

"În urma loviturii asupra unui cartier rezidenţial dintr-o aşezare din regiune au fost distruse mai multe case de locuit şi dependinţe pe o suprafaţă de peste 500 de metri pătraţi", se arată într-un comunicat al Consiliului Municipal Odesa, care include şi informarea Comandamentului 'Pivden' ('Sud').

Pompierii luptă în continuare cu flăcările. Odată stins incendiul, un grup de anchetă al poliţiei îşi va începe activitatea, se arată în text, precizându-se că amploarea pagubelor şi numărul victimelor sunt în prezent în curs de clarificare.

Ucraina a semnalat o intensificare a atacurilor cu rachete ruseşti în toată ţara în weekend, cu o serie de regiuni lovite departe de linia frontului, de la Liov (Lvov), în vest, şi Hmelniţki (centru-sud), până la Jitomir, Cernigov şi Kiev, în nord.

În sudul ţării, Nikolaiv (Mikolaiv) şi Odesa s-au numărat printre zonele afectate.

Odesa, situată pe coasta ucraineană a Mării Negre, este singurul port ucrainean controlat la ora actuală de Kiev, aflându-se în apropiere de graniţa cu Republica Moldova şi România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.