Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Odesa rămâne fără guvernator după demisia lui Mihail Saakaşvili

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili şi-a prezentat luni demisia din funcţia de guvernator al regiunii Odesa (sudul Ucrainei), acuzând înalţi oficiali de la Kiev de obstrucţionarea încercărilor sale de reformă, relatează Reuters.

Saakaşvili - ex-preşedinte al Georgiei în perioada 2004-2013 - a fost numit guvernator al regiunii Odesa în luna mai 2015 de către preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

Pe fondul apelurilor occidentale privind combaterea corupţiei în Ucraina, preşedintele georgian i-a acuzat în repetate rânduri pe liderii de la Kiev de lipsă de angajament real faţă de reforme.

Rusia nu se implică în alegerile din SUA. 'Au probleme şi fără să ne băgăm noi'

Promiţând să continue lupta împotriva corupţiei care, potrivit lui, afectează păturile de la vârful puterii de la Kiev, Saakaşvili a declarat: 'Am decis să-mi prezint demisia şi să încep o nouă etapă de luptă. Eu nu renunţ'.

Într-un atac direct la Poroşenko, el a spus că 'în realitate, preşedintele susţine personal două clanuri în Odesa'.

Dezvoltarea regiunii va fi posibilă numai după ce 'Kievul va fi eliberat de corupţi' care, în opinia sa, patronează banditismul în ţară şi, în special, la Odesa, relatează RIA Novosti.

'Nu mai vreau să păstrez tăcerea, într-adevăr m-am săturat', a exclamat fostul consilier al preşedintelui Poroşenko, adăugând că "ultima picătură" pentru el a fost publicarea declaraţiilor de venit pe bază electronică ale funcţionarilor ucraineni.

Noaptea cea mai lungă în SUA. Cu ce rămân americanii după 693 de zile de campanie electorală

Declararea averilor înalţilor demnitari a produs un şoc în Ucraina, fostă republică sovietică confruntată cu o profundă criză economică, unde salariul minim se ridică la 56 de dolari (51 de euro) pe lună, potrivit AFP. Mai mult de 100.000 de funcţionari au trebuit să se conformeze acestei obligaţii, inclusiv preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, care este şi cel mai bogat dintre aceştia. Om de afaceri la conducerea unui imperiu al ciocolatei înainte de a fi ales preşedinte în mai 2014, Poroşenko a declarat că este în prezent proprietarul a peste 100 de societăţi în diferite ţări, inclusiv în Rusia. El a adăugat că deţine peste 26 milioane de dolari (23,7 milioane de euro) la bancă.

Potrivit săptămânalului Novoe Vremia, averea sa se ridică la circa 949 milioane de dolari (867 milioane de euro), ceea ce îl face al patrulea cel mai bogat om din Ucraina, după Rinat Ahmetov, Viktor Pinciuk şi Igor Kolomoiski, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.