Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofcom a respins reclamaţia conservatorilor privind înlocuirea premierului cu o sculptură de gheaţă la o dezbatere

The Gryphon
presa UK

Organismul britanic de reglementare în media (Ofcom) a respins marţi o plângere depusă de Partidul Conservator împotriva unui canal de televiziune care l-a înlocuit pe premierul Boris Johnson, absent de la o dezbatere despre climă, cu o sculptură de gheaţă, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Ofcom a argumentat că sculptura de gheaţă, un glob terestru cu logo-ul Partidului Conservator, "nu l-a reprezentat personal pe prim-ministru" şi că nu i s-a acordat ''prea multă atenţie editorială". 

Mai mulţi lideri de partide politice din Marea Britanie au participat la 28 noiembrie pe postul Channel 4 la o dezbatere consacrată "urgenţei climatice", în cadrul campaniei pentru alegerile legislative din 12 decembrie, dar Boris Johnson, precum şi liderul Partidului Brexit, Nigel Farage, au declinat invitaţia, în locul lor fiind aduse în studio sculpturi de gheaţă care se topeau încet-încet, pentru a ilustra încălzirea globală.

Citește și: Ursula von der Leyen i-a adus un elogiu emoţionant predecesorului ei Jean-Claude Juncker la ceremonia de transfer a atribuţiilor

Partidul Conservator a protestat, explicând că a propus ca formaţiunea să fie reprezentată la dezbatere de fostul ministru al mediului Michael Gove, dar a fost refuzat. Channel 4 a subliniat că la dezbatere au fost invitaţi doar lideri de partide. 

În decizia anunţată marţi, comisia pentru alegeri din cadrul Ofcom menţionează că posturile de televiziune "au libertatea editorială de a stabili formatul oricărei dezbateri electorale" şi că în cazul de faţă Channel 4 "a ţinut cont în mod corect" de poziţia conservatorilor în ce priveşte problemele de mediu şi "i-a acordat ponderea adecvată".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.