DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ofensiva ANI continuă - Alți aleși locali dați pe mâna procurorilor: Avere nejustificată, conflicte de interese și incompatibilități

romaniatv.net
ani sigla

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă sau avere nejustificată în cazul a 5 foști și actuali aleși locali, după cum urmează:

1. PASCOTĂ IONEL PETRU, fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local Giroc, Județul Timiș - AVERE NEJUSTIFICATĂ ȘI SESIZARE PARCHET

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 296.057,02 lei și 56.100 euro, între averea dobândită și veniturile realizate de către PASCOTĂ IONEL PETRU, în perioada 22 iunie 2012 – 22 iunie 2016.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timișoara, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către PASCOTĂ IONEL PETRU.

Maia Sandu, în prima vizită oficială după haosul din Republica Moldova: 'Avem mare nevoie de sprijinul României'

De asemenea, întrucât în declarațiile de avere depuse în anii 2014, 2015 și 2016, persoana evaluată nu a declarat veniturile obținute, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații” în formă continuată, prevăzută de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din același act normativ.

De asemenea, menționăm faptul că în data de 13 decembrie 2013, Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui PASCOTĂ IONEL PETRU (https://bit.ly/2Xx0pzR). Raportul de evaluare a rămas definitiv și irevocabil prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 878/07.03.2017, persoana evaluată aflându-se sub interdicția de 3 ani de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică.

2. VIȘA IONEL, Primar al comunei Nocrich, Județul Sibiu - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de primar (2016 – 2020), a încheiat un contract individual de muncă privind numirea în funcția de consilier personal pe fiica sa și a emis o dispoziție privind numirea acesteia în cadrul unui proiect finanțat din fonduri comunitare nerambursabile.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

3. CĂLINEL NICOLAE, Viceprimar al comunei Bogați, Județul Argeș - INCOMPATIBILITATE ȘI SESIZARE PARCHET

În perioada 21 iunie 2012 – 23 mai 2018 a deținut și exercitat funcția de viceprimar simultan cu calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, respectiv cu cea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „Radu cel Mare” Bogați (în anul școlar 2016 – 2017).

Adrian Năstase dezvăluie că a vrut să renunţe la cetăţenie. 'Unii îmi reproşează acum că nu susţin gargara despre statul paralel'

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, întrucât în declarațiile de interese depuse în calitate de viceprimar, persoana evaluată nu a menționat funcția de administrator al societății comerciale, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni, Județul Argeș, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracţiunii de „fals în declarații” prevăzută de dispozițiile art. 326 din Legea nr. 286/2009.

4. ȘTEF DORIN-MARIUS, Viceprimar al comunei Livada, Județul Arad - INCOMPATIBILITATE

În perioada 21 iulie 2016 – 07 iunie 2017 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de reprezentant al Consiliului Local în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Livada-Arad, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

5. FLOREA IOAN, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Sâmbăta de Sus, Județul Brașov - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de consilier local, a inițiat un proiect de hotărâre, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 26 octombrie 2016, precum și la dezbaterile care au stat la baza adoptării acesteia, fapt ce a dus la rezolvarea favorabilă a unei cereri prin care solicită analizarea și rezolvarea favorabilă a unor imobile proprietate personală.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46 din Legea nr. 215/2001, precum și ale art. 77 din Legea nr. 393/2004.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. PASCOTĂ IONEL PETRU și FLOREA IOAN nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.