Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofensiva lui Orban în PNL București. Pionul care va prelua conducerea filialei Sector 3. Planul anti-Bușoi

ludovic orban

PNL se pregătește de o serie de șocuri interne.  Filialele deja  au intrat  deja în febra evaluărilor conducerii de partid, iar în perioada următoare, o serie de lideri de organizații, în special cei de la București, se așteaptă să fie înlocuiți. Vizat este până și liderul Cristian Bușoi, în timp ce în teritoriu  se preconizează o serie de scandaluri și chiar plecări din partid.

Liberalii au început prin întocmirea unei liste de comunicatori oficiali ai partidului de pe care au fost înlăturați cei considerați prea apropriați de PSD, iar acum duc eforturile la nivelul de eliminare din fruntea filialelor a celor considerați că nu fac destule pentru a se lupta cu social-democrații sau se ocupă mai mult de proprii colegi ca să-i aducă sub ascultare.

De exemplu, la nivelul PNL Târgu Mureș,  Biroul Permanent al  acestei organizații a  fost  dizolvat încă din luna august a anului trecut, pe motiv că a sprijinit , prin proprii reprezentanți,  numirea ca  viceprimari a unui membru de la PSD și a unui de la UDMR, fără acordul conducerii organizației județene. Scandalul în filiala de la Târgu Mureș ține încă de la fuziunea PNL-PDL, iar acesta a escaladat și cu primarul orașului Dorin Florea, provenit din PDL, care a decis să fie independent politic. În prezent, situația nu a evoluat prea mult.  Filiala condusă acum de Cristian Chirteș se află în plină evaluare a conducerii de partid, iar senatorul liberal are zilele numărate  în fruntea acestei organizații sustin  surse din conducerea PNL. Faptul că un deputat  de Mureș, Doru Oprișcan, a  părăsit deja  rândurile liberale,  ar fi doar o consecință directă a  acestei stări de lucruri conflictuale din această organizație, susțin sursele citate.

De altfel, potrivit acelorași  surse, în  ultimele două săptămâni, la Modrogan  au fost  convocați deja mai mulți lideri de organizații pentru a li se face instructajul cu privire la modul în  care ar trebui să facă opoziție, inclusiv în mediul online, și cum ar trebui să reorganizeze filiala în perspectiva mobilizării  pentru alegerile europaralemntare de anul viitor. Toți cei convocați de Ludovic Orban au fost înștiințați că  evaluările în conformitate cu noile criterii au început și că rezultatul acestor analize depind în mare măsură de prestația lor  din următoarele trei luni.

În cazul Bucureștiului însă, Ludovic Orban nu mai este dispus să mai acorde actualilor lideri de filiale luxul unui astfel de răgaz. Conform acelorași surse, rând pe rând, șefii de sectoare vor fi schimbați. Primul care va avea această soartă va fi liderul PNL Sector 3.

"Colaborarea dintre Florin Alexe și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță este  notorie.  Consilierii noștri nu fac niciun efort să stopeze măsurile propuse de edil, dimpotrivă, votează cot la cot cu  cei de la PSD și ALDE, iar conducerea de sectornu a  făcut niciun efort să descurajeze aceste practici", ne-au explicat  sursele citate, unul din motivele pentru care liderul PNL de Sector 3 va rămâne  fără funcție.

Tot Alexe s-ar fi aflat  și în spatele numirii liberalului Victor Ionescu, unul din apropiații săi, în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Românilor de Pretutindeni.  Liderul PNL Sector 3 a profitat de  bunele sale relații cu PSD pentru a obține această decizie din partea fostului premier Mihai Tudose. Iar acest lucru nu a fost privit deloc cu ochi buni de conducere, Orban cerând excluderea  din partid fostului șef al organizației de Diaspora.

Florin Alexe ar urma să fie schimbat cu Stelian Bujduveanu, actual  lider al organizației de tineret pe București, ne-au dezvăluit sursele citate. Bujduveanu pare o alegere  surprinzătoare pentru  Ludovic Orban în condițiile în care acesta, la ultimul Congres al PNL a fost unul dintre semnatarii moțiunii de candidatură a lui Cristian Bușoi la șefia partidului. De altfel,  prin schimbările care vor fi operate la nivelul organizațiilor de sectoare, se încearcă în fapt eliminarea oricărui sprijin  pentru Bușoi, pentru a se facilita debarcarea  acestuia  din fruntea organizației de  București. Conform surselor citate, Bușoi nu mai are șanse să prindă nici măcar un loc eligibil pe  viitoarele liste cu candidați liberali la Parlamentul European.

De altfel, Bușoi este conștient de ce urmează și caută aliați printre alți lideri de filiale puși pe index de către actuala conducere. Potrivit surselor citate, Bușoi a  fost unul dintre puținii liberali din BEX care s-au opus  anulării deciziei de dizolvare a Biroului Permanent al PNL Piatra Neamț, decizie impusă de către liderul  județean Mugur Cozmanciuc  ca efect al  conflictului intern din această filială.

Cozmanciuc are și el zilele de lider de organizație numărate, iar Orban  s-a asigurat că acest lucru se va întâmpla.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.