Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofensiva rusă s-a transformant în defensivă, anunță spionajul britanic: Forțele ruse sunt capabile doar de operațiuni defensive în Ucraina

Foto Octavian Magas
Octavian Magas militar roman Ucraina

Armata rusă a făcut tranziția către o poziție defensivă pe termen lung în majoritatea zonelor liniei frontului din Ucraina; cu toate acestea, chiar dacă Rusia reușește să construiască acele linii defensive, „designul său operațional va rămâne vulnerabil”, a raportat Ministerul Apărării din Marea Britanie pe 28 octombrie.

Pentru a relua inițiativa, Rusia va trebui să regenereze trupe mobile de calitate superioară, care să reziste avansurilor ucrainene și să-și conducă propriile operațiuni ofensive la scară largă, se arată în raport.

În prezent, „forța rusă cu echipaj sever și slab pregătită din Ucraina este capabilă doar de operațiuni defensive”, a scris Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Potrivit raportului, Rusia și-a mărit probabil unitățile la vest de râul Nipro cu trupe mobilizate, dar cu „un nivel extrem de scăzut de personal”. În septembrie 2022, ofițerii ruși au declarat că companiile din sectorul Herson sunt formate din șase-opt bărbați fiecare, în timp ce ar trebui să fie dislocate cu aproximativ 100 de angajați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.