Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoferul mașinii cu numărul M...E PSD tună și fulgeră după ce a rămas fără permis: 'Probabil am deranjat pe cineva, asta o numesc hărțuire'

Inquam Photos / Octav Ganea
razvan stefanescu

Răzvan Ștefănescu, posesorul autoturismului cu numărul M...EPSD a declarat, la sediul Brigăzii Rutiere unde încearcă să-și recupereze permisul și plăcuțele de înmatriculare, că poliția nu i-a adus nicio învinuire, de aceea consideră că este hărțuit deoarece ar fi deranjat pe cineva.

„Mi s-au cerut documentele, după 3 minute, mi-au spus că numerele nu sunt valabile să că trebuie să scot plăcutele. Am refuzat, ceea ce polițistul a mers la mașină, a scos numerele de înmatriculare, am filmat când le-a scos. (...) Mi-a adus la cunoștință că permisul îmi va fi suspendat. Nu știu ce va urma, nu mi-au adus nicio învinuire. Doar mi-au adus la cunoștință că plăcuțele nu sunt valabile. Am fost oprit la 5:50 dimineața, pe 1 Decembrie. Trebuia să ajung la mare. Eram cu băiețelul meu de 8 ani. Mi-au spus să merg cu ei la poliție. (...) Mi-au dat o dovadă, dar fără drept de a conduce, pe timp nelimitat, nu știu. Sunt în vacanță aici. Eu locuiesc în Suedia, am venit să cheltui bani în România. Mașina e înmatriculată în aprilie. Când am înmatriculat mașina cu M...IE PSD, am consultat DEX-ul și prima chestie scrie „gură”, „a amăgi”, „a duce cu vorba”, exact ce face PSD. Cu numerele astea am vrut să arăt că aceștia sunt ei. A minți, de fapt. Asta e în DEX. (...) Vineri m-au oprit în Craiova, aveam dreptul să circul, nu mi-au făcut nimic. Acum, după două zile, nu mai am dreptul”, a declarat Răzvan Ștefănescu.

Acesta a mai precizat că a fost oprit, în țară, de patru ori în trafic, deși nu a încălcat legea.

ULTIMA ORĂ E oficial: Dosar PENAL pentru șoferul cu numărul de înmatriculare M**E PSD. Bărbatul a fost dus la Secție

„Asta e a patra oară. (...) Probabil că deranjez pe cineva. Asta o numesc hărțuire”, a mai spus șoferul la sediul Brigăzii Rutiere.

În încercarea de a afla care este motivul pentru care Răzvan Ștefănescu a fost oprit în trafic, deși Ambasada Suediei a precizat că poate circula fără probleme, MEDIAFAX a contactat reprezentanții Brigăzii Rutiere. Aceștia au confirmat faptul că șoferul a fost oprit în trafic și că i-au fost ridicate permisul și plăcuțele, însă au refuzat să ofere alt răspuns oficial.

Ambasada Suediei în România precizează, într-o postare pe Facebook, referindu-se la autoturismul cu numărul M...EPSD, că plăcuţele de înmatriculare personalizate, emise de Agenţia suedeză de Transport, sunt valide în toate țările UE, ca urmare a informațiilor că acestea nu ar fi legale.

„În acest weekend, câteva site-uri din presa românească au spus că plăcuţele de înmatriculare personalizate suedeze nu sunt permise în afara graniţelor Suediei. Aceste informaţii făceau referire la o maşină înmatriculată în Suedia, cu plăcuţe de maşină personalizate, care a fost în centrul atenţiei presei în ultimele săptămâni. Articolele s-au răspândit pe canalele social media şi prin intermediul unor site-uri de presă care nu au verificat corectitudinea informaţiei. Ulterior, unele dintre site-uri şi-au şters sau modificat respectivele articole. Ambasada Suediei în România vrea să clarifice faptul că plăcuţele de înmatriculare personalizate, emise de Agenţia suedeză de Transport, sunt valide pentru călătoriile în Uniunea Europeană. Numerele personalizate ar trebui să fie mereu însoţite de documentele oficiale atât ale plăcuţelor originale, cât şi ale celor personalizate”, se precizează pe contul de Facebook a Ambasadei Suediei în România.

Un român, care a stârnit aprecieri, dar şi critici în ultimele săptămâni, se plimbă prin țară cu un autoturism înmatriculat în Suedia, având numărul de înmatriculare din Suedia M..EPSD.

La sfârșitul săptămânii trecute el a ajuns la Craiova, iar un ziar local a anunțat că bărbatului i s-ar fi deschis dosar penal, pentru conducerea unui autoturism ale cărui numere de înmatriculare nu sunt valabile pe teritoriul ţării noastre. Poliţia din Dolj a infirmat informaţia.

Răzvan Ştefănescu are două numere de înmatriculare, unul oficial, şi unul preferenţial, realizat în Suedia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.