Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial al Ministerului de Interne bulgar: 'Senzori, echipamente imagistice termice vor fi instalate de-a lungul frontierei cu Turcia'

coe.int
bulgaria

Senzori şi echipamente imagistice termice vor fi instalate pe întreaga lungime a gardului de la frontiera Bulgariei cu Turcia, le-a declarat vineri secretarul general al Ministerului de Interne Petăr Todorov jurnaliştilor, în timpul unei inspecţii la acest obiectiv.

Sunt în curs modernizarea şi repararea gardului, cu achiziţii publice şi livrări în desfăşurare. Acestea se vor adăuga echipamentelor şi senzorilor pentru imagini deja instalate, pentru a completa acoperirea integrală a celor 110 de kilometri rămaşi, potrivit Agerpres.

Altfel, gardul este uşor de trecut şi migranţii îl depăşesc în minute, a afirmat Todorov.

Protecţia eficientă necesită un ansamblu de măsuri, combinând prezenţa la faţa locului (a gărzilor de frontieră) şi o selecţie a echipamentului, a explicat el.

Au fost lansate proiecte pentru a acoperi secţiunile de graniţă anterior lipsite de echipament tehnic. Aceste sunt secţiunile unde terenul este cel mai dificil şi procedurile sunt într-un stadiu foarte avansat, a spus Todorov.

Lucrând sub o imensă presiune a migranţilor, Directoratul Poliţiei de Frontieră care operează de-a lungul graniţei bulgaro-turce a zădărnicit 164.000 de tentative de intrare în mod ilegal din Turcia în Bulgaria în anul 2022, a spus vineri şefa Directoratului General pentru Poliţia de Frontieră, Rosiţa Dimitrova, în timpul inspectării frontierei cu Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.