Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD pregătește opinia publică pentru o mișcare surpriză a lui Victor Ponta?

ponta

Liderii PSD au inceput sa aplaude masura anuntata de Victor Ponta si Liviu Dragnea, privind separarea functiilor administrative de cele politice. Acest lucru inseamna ca Victor Ponta nu mai poate sa fie Premier (functie administrativa) si Presedinte PSD (functie politica), si nici Liviu Dragnea nu mai poate sa fie Vicepremier si Presedinte executiv PSD.

Exista, in acest sens, doua variante:

1. Victor Ponta isi va da demisia din functia de Premier

2. Victor Ponta isi va da demisia din functia de Presedinte PSD

Informatiile vehiculate in mediul politic merg către prima varianta, in care Victor Ponta paraseste Guvernul.

Presedintele PSD Dolj, Claudiu Manda:

PSD va fi primul partid care, prin abordarile si strategia de modernizare pregatite in acest moment de Liviu Dragnea, va elimina notiunea de „baron” prin separarea functiilor la nivel local. Acest program propus de dl. Dragnea are sustinerea noastra, pentru ca doar prin masuri concrete de modernizare a partidului vom da semnalul ca am inteles si am invatat din votul dat de romani in 2014. Personal, astept ca in contextul in care PSD-ul este prima formatiune care separa functia administrativa de functia politica in partid (…) In ceea ce ne priveste, lucrurile sunt foarte simple: grupurile parlamentare sustin propunerile lui Victor Ponta, si suntem alaturi de acesta in efortul de a moderniza Partidul Social Democrat.

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea:

Toti parlamentarii PSD sunt alaturi de conducerea partidului, alaturi de Victor Ponta si Liviu Dragnea, in aplicarea proiectului de modernizare a PSD. Ideea de a separa functiile administrative de cele de partid este una buna, care va contribui la eliminarea din imaginarul public a perceptiei de baron. Nu discutam despre ce este corect in aceasta perceptie, ci despre modul in care ea influenteaza relatia cu alegatorii. Sustinem ducerea pana la capat a acestui proiect de modernizare.

Liderul PSD Prahova, Daniel Savu:

Proiectul lui Victor Ponta și a lui Liviu Dragnea de a reforma PSD beneficiază de susținerea grupurilor parlamentare și a întregului partid. Ideea de a separa funcțiile administrative de funcțiile politice din partid este esențială pentru schimbarea fundamentală nu doar a PSD, ci a tuturor partidelor politice și a scenei politice românești. În acest fel vom putea scăpa de acest concept de „baron”, care înseamnă o împletire între politic și administrativ, fapt care duce la concentrarea puterii la nivel local.

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan:

Principiul complet este ca de la nivel judeţean, unde preşedintele de consiliu judeţean nu mai poate fi preşedinte de partid, să se meargă la nivel naţional: nici miniştrii să nu mai fie vicepreşedinţi la partid, nici vicepremierul să nu mai fie preşedinte executiv şi nici premierul să nu mai fie preşedintele partidului. Dacă vorbim de acest principiu pe echilibru nu putem vorbi doar de unii. Acest principiu trebuie să funcţioneze de jos până sus

CITESTE SI:


EXCLUSIV Ponta isi va depune mandatul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.