Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Democrații îi cer lui Mike Pence DEMITEREA lui Donald Trump: 'Acest preşedinte nu ar trebui să mai rămână în funcţie o zi'

Agerpres
Trump Pence

Liderul minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, i-a cerut joi vicepreşedintelui Mike Pence să-l demită pe preşedintele Donald Trump după violenţele comise de susţinătorii acestuia miercuri la Capitoliu, sediul Congresului american, relatează AFP.

''Ceea ce s-a întâmplat ieri la Capitoliu a fost o insurecţie împotriva Statelor Unite, instigată de preşedinte'', a scris Chuck Schumer, cerând republicanului Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea amendament din Constituţie care permite vicepreşedintelui şi unei majorităţi a cabinetului să-l declare pe preşedinte ''inapt'' pentru îndeplinirea atribuţiilor şi să-l îndepărteze de la putere.

Citește și: Lovitură pentru Realitatea PLUS, după atacul la CTP! ‘O zdreanță, o gioarsă’

"Dacă vicepreşedintele şi cabinetul refuză" să facă acest lucru, "Congresul ar trebui să se reunească pentru a demara o procedură de destituire a preşedintelui", a adăugat Chuck Schumer. "Acest preşedinte nu ar trebui să mai rămână în funcţie o zi", a insistat el.

Potrivit unor mass-media americane, miniştri ai administraţiei miliardarului republican au discutat despre posibilitatea invocării celui de-al 25-lea amendament din Constituţie încă de miercuri seara.

Citește și: Ciprian Ciucu sare la gâtul lui Nicușor Dan: ‘Aștept să facă odată o întâlnire cu primarii de sector, că tot întârzie’

Dacă multe voci democrate s-au ridicat pentru a cere demiterea din funcţie a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump prin acest amendament sau printr-o procedură de destituire (''impeachment''), sunt puţini republicani care ar face acest lucru, conform agenţiei de presă citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.