Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Parlamentul European: Glosarul privind utilizarea termenului `PĂRINȚI` există, dar este destinat uzului intern

www.desteptarea.ro
parinti

O informație privind un Ghid privind termenii ”MAMĂ” și ”TATĂ” a făcut înconjurul net-ului românesc. STIRIPESURSE.RO a cerut lămuriri oficiale Parlamentului European în legătură cu noile reglementări. Într-un răspuns oficial reprezentanța Parlamentului European în România confirmă oficial existența documentului, dar susține că acest ”Glosar” este unul cu uz mai degrabă limitat la funcționarii europeni cu scopul ”utilizării unui limbaj nediscriminatoriu și incluziv”.

Vezi și: INTERVIU | Cel mai modern vaccin anti-COVID, refuzat în România, dezvoltat în Germania - 'Rămânem în cărţi, dacă Guvernul se va mişca măcar în al 12-lea ceas'

”În legătură cu subiectul unei presupuse restricționări din partea Parlamentului European a termenilor ,,mamă” și „tată”, aducem următoarele precizări:

La nivelul Parlamentului European există un glosar intern cu scopul asigurării utilizării unui limbaj nediscriminatoriu și incluziv.

Acesta recomandă utilizarea termenului incluziv ,,părinți” strict în contextul formularelor administrative și al contextelor asemănătoare.

Documentul este de uz strict intern, se adresează în special traducătorilor din Parlamentul European care lucrează într-un mediu complex în care multilingvismul constituie norma și nu a fost conceput pentru a emite recomandări referitoare la activitatea și declarațiile deputaților europeni.”, se spune în precizările Biroului din România al Parlamentului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.