Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - pentru conflict de interese se face puscarie!

justitie
A fost condamnat la inchisoare pentru ca si-a angajat fiul la bioul parlamentar. Vestea rea pentru el e ca a fost condamnat la 6 luni de inchisoare si o perioada de proba de 2 ani, iar vestea buna e ca cele 6 luni sunt cu suspendare pentru ca si-a recunoscut vina - bonul i s-a permis sa isi pastreze si mandatul de senator in curs. Asta inseamna ca de acum toti cei aflati in aceeasi situatie - si nu sunt putini - vor face puscarie cu executare daca nu isi recunosc vina. Senatul a primit o înştiinţare din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cu privire la condamnarea senatorului Sorin-Constantin Lazăr, a declarat vicepreşedintele Camerei Superioare a Parlamentului Cristian Dumitrescu, luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent.

'Am primit o înştiinţare din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu privire la condamnarea colegului nostru Lazăr pentru conflict de interese. Această sentinţă a devenit irevocabilă. Nu s-a introdus din nicio parte, nici din partea senatorilor, nici din partea procurorului, vreo cerere de a fi rejudecată în cazul unui recurs, pe cale de consecinţă această informare a fost transmisă către Comisia juridică', a spus Dumitrescu.

Potrivit acestuia, Comisia juridică din Senat trebuie să ia la cunoştinţă această informare.

În data de 15 aprilie, senatorul PSD Sorin Constantin Lazăr a fost condamnat de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că şi-a angajat nelegal fiul la biroul său parlamentar din Iaşi.

Sorin Constantin Lazăr a fost condamnat la luni închisoare cu suspendare după ce şi-a recunoscut în instanţă vinovăţia, însă el se va afla 2 ani sub supraveghere.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În noiembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea cercetării senatorului PSD Sorin Constantin Lazăr pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

ANI susţinea că Sorin Lazăr a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Mihai Eduard Lazăr, în perioada 1.09.2010 - 1.10.2011, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi, încălcând astfel prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Beneficiul patrimonial obţinut de fiul senatorului PSD a fost de 6.434 lei.

Pe lângă sesizarea Parchetului, ANI a iniţiat demersuri în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.