Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - Toni Greblă, secretar general al Guvernului. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

NewsBV
Toni Grebla

Decizia privind numirea fostului judecător CCR Toni Greblă în funcția de secretar general al Guvernului a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial, demersul fiind anunțat de liderul PSD, Liviu Dragnea, în ședința CEx al partidului de vineri, informează Mediafax.

Decizia premierului Viorica Dăncilă pentru numirea lui Toni Greblă în funcția de secretar general al Guvernului a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Președintele PSD Liviu Dragnea confirmase numirea lui Toni Greblă, fost judecător CCR, la Secretariatul General al Guvernului.

"Postul de secretar general al Guvernului e în responsabilitatea PSD și după ce a plecat domnul Busuioc, postul a fost girat de un adjunct. Premierul mi-a spus că dorește să îl pună pe domnul Greblă. A avut o discuție cu dumnealui. Mâine se va întâmpla. Cred că e o soluție foarte bună. E un om foarte pregătit și de mare valoare", a confirmat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Gabriela Firea, despre relația cu președintele României: Nu am vorbit. Dacă am dialoga, mesajul meu nu va fi de a ne uni forțele în mod distructiv

Pe 11 mai a.c., Înalta Curte de Casație și Justiței (ÎCCJ) a decis să-l achite pe fostul judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblă, pentru toate infracţiunile de care îl acuzau procurorii, respectiv de fals în declaraţii în formă continuată, trafic de influenţă, coordonarea unui grup infracţional şi operaţiuni economice incompatibile cu funcţia. Decizia magistraţilor instanței supreme nu este definitivă.

În prezent, Secretariatul General al Guvernului este condus de Andreea Lambru. Înaintea acesteia funcția era ocupată de Mihai Busuioc, în perioada Cabinetului Grindeanu. Busuioc a fost eliberat din funcție, pe 16 iunie 2017, printr-o decizie a premierului de atunci Sorin Grindeanu care dorea ca postul să fie preluat de Victor Ponta, iar Busuioc a refuzat să semneze în mod repetat decizia prim-ministrului prin care era numit Ponta. În cele din urmă, decizia numirii lui Victor Ponta la conducerea SGG a fost semnată de secretarul de stat de atunci, Alexandru Mihai Ghigiu.

Evenimentele s-au derulat în contextul retragerii sprijinului politic din partea PSD pentru Cabinetul Grindeanu și refuzul premierul de a demisiona din funcție. Astfel, pe 21 iunie 2017, Guvernul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură inițiată de PSD și adoptată de majoritatea parlamentară PSD-ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.