Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial! Un candidat se retrage din cursa pentru prezidențiale

vot
 Fost general şi ministru al apărării, Binyamin Ben-Eliezer, membru al Partidului Muncii, a negat că ar fi comis un act ilegal şi a afirmat că a fost 'vizat în mod deliberat'. El nu a spus însă cine ar fi putut încerca să îi saboteze campania electorală.
'Din momentul în care mi-am anunţat candidatura, a exista o campanie neîncetată de calomnii pentru a mă împiedica să candidez la postul de preşedinte. Cu inima plină de durere, am decis să mă retrag din cursă', a declarat Binyamin Ben-Eliezer într-un comunicat.
Knessetul, parlamentul israelian, urmează să aleagă şeful statului pe 10 iunie. În prezent, au mai rămas în cursă cinci candidaţi.
Retragerea fostului ministru al apărării i-ar putea fi favorabilă lui Reuven Rivlin, fost preşedinte al Knessetului şi favorit în sondaje.
Reuven Rivlin este membru al partidului Likud, condus de premierul Benjamin Netanyahu. Cunoscut pentru independenţa sa politică, el nu se află în relaţii bune cu şeful guvernului.
Ceilalţi candidaţi la succesiunea lui Shimon Peres sunt fostul ministru de finanţe Meir Sheetrit, laureatul Premiului Nobel pentru Chimie Dan Shechtman, deputata de centru Dalia Itzik şi fosta judecătoare de la Curtea Supremă a Israelului Dalia Dorner.   sursa: agerpres  

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.