Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficiali turci și americani se vor întâlni la Washington în încercarea de a detensiona relațiile dintre cei doi aliați NATO

en.reseauinternational.net
sua turcia

O delegație formată din oficiali turci va efectua o vizită oficială la Washington săptămâna aceasta pentru a discuta cu oficialii americani despre disputa dintre cei doi aliați NATO, au informat surse diplomatice, citate de presa din Turcia, relatează site-ul agenției Reuters preluată de mediafax.

Relațiile dintre Ankara și Washington au devenit tensionate pe fondul perspectivelor diferite privind Siria și în urma arestării pastorului american Andrew Brunson în Turcia.

CNN a relatat recent că mai multe surse diplomatice au informat că SUA și Turcia au ajuns la un acord inițial privind anumite probleme, fără a da mai multe detalii.

Administrația prezidențială a Statelor Unite a anunțat săptămâna trecută că Washingtonul va impune sancţiuni împotriva unor oficiali turci, din cauza detenţiei pastorului protestant Andrew Brunson

Pastorul evanghelic Andrew Craig Brunson, în vârstă de 50 de ani, a fost eliberat miercuri după un an şi jumătate de închisoare, din "motive medicale", dar acum se află în arest la domiciliu. Acesta a fost arestat în ancheta privind complotul militar produs în Turcia în iulie 2016.

Donald Trump a cerut în mai multe rânduri eliberarea pastorului, afirmând că arestarea acestuia este o "ruşine".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.