Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialii germani au opinii diferite privind participarea Huawei la reţelele 5G

Top5Life
5 G network

Folosirea tehnologiei furnizate de compania chineză Huawei pentru reţelele 5G trebuie să fie monitorizată şi este nevoie de un ''test de fiabilitate politică'' în acest caz, a declarat miercuri ministrul german de externe, Heiko Maas, citat de DPA, potrivit Agerpres.

El a subliniat faptul că actualele măsuri de securitate privind 5G sunt insuficiente pentru prevenirea unor eventuale interferenţe, iar acest lucru poate afecta infrastructurile informatice în cazul a numeroase sectoare, precum cel al sănătăţii sau al industriei auto, precum şi industria în general. 

''Oricine furnizează hardware sau software poate de asemenea să provoace şi mult rău. Să nu fim naivi. Nu este vorba doar despre spionaj, ci şi despre posibile sabotaje'', a explicat Heiko Maas, care, spre deosebire de alţi oficiali germani, este mai puţin favorabil încheierii unor contracte cu compania chineză Huawei pentru reţelele 5G.

Citește și: Banca Naţională a Ungariei: Creditorii care nu se vor adapta la schimbări vor dispărea de pe piaţă

De pildă, ministrului german al economiei Peter Altmaier a criticat anterior insistenţa Washingtonului împotriva colaborării cu Huawei. Făcând o comparaţie între SUA şi China, acesta a spus că Berlinul nu a impus un boicot împotriva companiilor americane după dezvăluirile despre spionarea de către Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a SUA a convorbirilor de telefonie mobilă din Germania. 

Cât despre cancelarul Angela Merkel, aceasta s-a pronunţat împotriva excluderii automate a unor furnizori pentru contractele 5G. De asemenea, ea a îndemnat ţările UE să ajungă la un acord asupra unei abordări comune în ce priveşte China şi implementarea reţelelor 5G.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.