Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialii germani, despre sancțiunile Rusiei în cazul Aleksei Navalnîi : 'Un astfel de pas este în mod evident nejustificat şi inadecvat'

shutterstock.com
sanctiuni

Sancţiunile Rusiei împotriva Germaniei în cazul otrăvirii criticului Kremlinului Aleksei Navalnîi sunt nejustificate, a declarat vineri la Berlin un purtător de cuvânt al guvernului german, citat de Reuters, potrivit AGERPRES.

"Un cetăţean rus a fost atacat cu un agent neurotoxic militar pe pământ rusesc", a spus purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert.

"Rusia are toate mijloacele la dispoziţie pentru a clarifica această crimă. În schimb, ministrul rus de externe anunţă sancţiuni împotriva oficialilor din ţări străine", a adăugat el.

"Din perspectiva guvernului german, un astfel de pas este în mod evident nejustificat şi inadecvat".

Citește și: Date de ULTIMĂ ORĂ de la INS: Economia României, scădere RECORD

Joi, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova va anunţa în curând măsurile de represalii decise împotriva unor înalţi oficiali francezi şi germani.

Navalnîi, care s-a îmbolnăvit într-un zbor în Siberia pe 20 august şi a fost transportat cu avionul la Berlin pentru tratament, ar fi putut fi otrăvit în Germania sau în avionul spre Berlin, a adăugat Lavrov.

Colaboratori ai liderilor Franţei şi Germaniei vor fi vizaţi de represaliile pe care Rusia le pregăteşte ca răspuns la sancţiunile adoptate de Uniunea Europeană din cauza presupusei otrăviri a opozantului Aleksei Navalnîi, a declarat joi Lavrov, citat de AFP şi Reuters.

"Dat fiind faptul că sancţiunile (europene) vizează responsabili ai administraţiei prezidenţiale ruse, sancţiunile luate de noi ca represalii vor fi similare. Ele sunt decise şi îi vom informa în curând pe colegii noştri francez şi german", a precizat în faţa presei ministrul rus de externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.