Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Oficialii' transnistreni, avertizati sa nu paraseasca Transnistria. Risca sa fie ARESTATI

transnistria_steag_drapel

Responsabilii transnistreni au fost sfătuiţi de aşa-zisul minister de externe de la Tiraspol să nu părăsească Transnistria, întrucât există riscul de a fi arestaţi, avertismentul intervenind după recenta reţinere la Atena a unui ofiţer din cadrul 'Ministerului de Interne' transnistrean, la cererea autorităţilor de la Chişinău.

''Până la clarificarea situaţiei, Ministerul de Externe al Transnistriei recomandă oficialilor transnistreni şi oamenilor de afaceri, care sunt urmăriţi penal în Moldova din motive politice, să se abţină de la călătoriile în afara PMR' (republica moldovenească nistreană, n.red), se arată într-un comunicat al departamentului de la Tiraspol, citat de Interfax.

Şeful biroului din Republica Moldova al Interpol, Fredolin Lecari, a anunţat săptămâna trecută arestarea în Grecia a lui Maxim Kuzmiciov, fiul 'ministrului de interne' transnistrean Ghenadie Kuzmiciov, el fiind suspectat de implicare în crima organizată.

Tânărul, în vârstă de 25 de ani, care deţine o funcţie importantă în cadrul departamentului condus de tatăl său şi anume aceea de şef al direcţiei de combatere a corupţiei, era dat în căutare internaţională din 2014, el fiind acuzat de şantaj şi crearea unei grupări criminale, fapte pentru care riscă până la 15 ani de închisoare.

Tiraspolul a calificat arestarea lui Maxim Kuzmiciov drept 'un act de presiune şi agresiune', ameninţând că astfel de acţiuni vor duce la escaladarea situaţiei în negocierile privind reglementarea transnistreană.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.