Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz a laudat cooperarea excelentă cu SUA în timpul vizitei la Casa Albă - VIDEO

reuters.com
Olaf Scholz casa alba

Cancelarul german Olaf Scholz a asigurat vineri că va continua sprijinirea Ucrainei în lupta sa împotriva Rusiei, la începutul întâlnirii cu preşedintele american Joe Biden, informează dpa, citat de Agerpres.

Sprijinul comun pentru Ucraina în ultimul an a fost foarte important, a declarat Olaf Scholz la Casa Albă, în timpul unei scurte întâlniri cu presa la începutul discuţiilor."Este foarte important să acţionăm împreună", a adăugat cancelarul german."În acest moment, cred că este foarte important să transmitem mesajul că vom continua să facem acest lucru atât timp cât va fi nevoie".

Olaf Scholz a subliniat, de asemenea, adresându-se gazdei sale, cât de bună crede că este starea relaţiilor Germaniei cu Statele Unite:"Apreciez foarte mult cooperarea foarte bună dintre noi doi, dintre guvernele noastre".

Aceasta este a doua vizită a cancelarului german la Casa Albă

Preşedintele Statelor Unite i-a mulţumit cancelarului german pentru răspunsul la războiul din Ucraina, afirmând că sprijinul Berlinului pentru Kiev a fost unul profund. "Aţi sporit eforturile pentru a oferi un sprijin militar foarte necesar şi ştiţi, aş argumenta că, dincolo de sprijinul militar, sprijinul moral pe care l-aţi acordat ucrainenilor a fost profund", a spus Biden.

"Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru conducerea puternică şi constantă. Spun asta cu sinceritate. A făcut o mare diferenţă", a evidenţiat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele Joe Biden a calificat drept decizii "istorice" creşterea dramatică a cheltuielilor pentru apărare ale guvernului german, precum şi decizia executivului de la Berlin de a se distanţa de combustibilii fosili proveniţi din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.