Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz avertizează împotriva unei false păci în Ucraina. Un nou apel către Rusia

Getty Images
olaf scholz

Cancelarul german Olaf Scholz şi-a exprimat sprijinul pentru eforturile internaţionale de a aduce pacea în Ucraina, în discursul său la Naţiunile Unite, informează miercuri DPA, conform AGERPRES.

"În acelaşi timp, ar trebui să ne ferim de soluţiile false care reprezintă pacea numai cu numele", a avertizat el marţi seară în dezbaterea de la Adunarea Generală a ONU.

"Pacea fără libertate se numeşte opresiune. Pacea fără justiţie se numeşte dictatură. Moscova trebuie să înţeleagă în sfârşit asta" a spus cancelarul german.

Scholz i-a cerut din nou preşedintelui rus Vladimir Putin să pună capăt războiului.

În discursul său, el a făcut apel de asemenea la o reformă a Consiliului de Securitate al ONU, blocată de mult timp, pentru a include mai multă influenţă din Africa, Asia şi America Latină.

De la invazia rusă la scară largă din Ucraina au trecut 19 luni fără să se întrevadă un sfârşit. Cu toate acestea, se fac eforturi de pace, mai ales de către ţările care se consideră neutre şi nu au impus sancţiuni Rusiei. Printre ele se numără Brazilia, India şi Arabia Saudită.

În august, reprezentanţi din peste 40 de ţări s-au întâlnit în oraşul-port saudit Jeddah pentru a discuta modalităţi de a obţine pacea. Printre ţările reprezentate au fost SUA, state din UE şi, pentru prima dată, China, cel mai important aliat al Rusiei.

Scholz a spus despre aceste eforturi: "Tocmai pentru că acest război are consecinţe insuportabile în întreaga lume, este bine şi potrivit că lumea este implicată în căutarea păcii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.