Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olaf Scholz își bagă nasul între cele două Corei: Cancelarul a vizitat Zona Demilitarizată și cere Nordului să nu mai testeze rachete balistice

Getty Images
olaf scholz

Olaf Scholz își bagă nasul între cele două Corei: Cancelarul a vizitat Zona Demilitarizată și cere Nordului să nu mai testeze rachete balistice

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut Coreei de Nord să nu mai testeze rachete balistice. Scholz a vizitat, duminică, frontiera fortificată dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, înaintea unei întâlniri la Seul cu preşedintele sud-coreean Yook Suk Yeol, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Scholz, care a ajuns în Coreea de Sud după ce a participat la summitul G7, la Hiroshima (Japonia), a calificat testele făcute de nord-coreeni drept un semn că situaţia în zonă este încă periculoasă.

“Este o amenintare la adresa păcii şi a securităţii în această regiune”

“Este o amenintare la adresa păcii şi a securităţii în această regiune”, a spus Olaf Scholz la o bază militară, după ce a vizitat Zona Demilitarizată cate separă cele două Corei.

Istoria Germaniei ca naţiune divizată a trecut, a spus el, adăugând că diviziunea persistă în peninsula coreeană.

Yoon şi Scholz s-au întâlnit ulterior la Seul, unde liderul sud-coreean a spus că respectul pentru libertate ca valoare universală este vital în faţa autoritarismului care pune la încercare democraţia, a lanţurilor globale de aprovizionare instabile şi războiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.