Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olguța Vasilescu (PSD) intră în ring! Atac virulent împotriva oamenilor PNL: 'Guvernul a scăpat din mână toate prețurile'

ziuaconstanta.ro
lia olguta vasilescu

Lia Olguța Vasilescu (PSD), primarul Craiovei, se arată revoltată de atitudinea reprezentanților PNL din oraș. Ea arată cu degetul spre președintele PNL Craiova, consilierul local Marian Vasile, care a criticat-o pentru diverse decizii. Vasilescu mai acuză Guvernul demis de faptul că nu a dat drumul la ghidurile de finanțare.

„Marian Vasile, consilier local PNL și președinte PNL Craiova, a fost numit, de Guvernul Câțu, în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, de unde încasează, lunar, suma de 10000 lei. Omul nu e preocupat de creșterea nesimțită a prețului la energie pe care craiovenii trebuie să o suporte sau de garanția pe care CEO o cere de la Primăria Craiova, în valoare de 3 milioane de euro, deși firma Termo Urban, care distribuie agentul termic craiovenilor, nu are nicio datorie la CEO.

Ca supraveghetor al CEO și cetățean implicat în problemele urbei, cum se pretinde, nu ii trece prin cap să întrebe CEO de ce niciodată până acum nu s-a solicitat vreo garanție atât de mare Craiovei, nici măcar când orașul avea datorii? Ca și consilier nu e interesat de faptul că la toți banii prognozați pentru investițiile de final de an va trebui să renunțe municipalitatea pentru a bloca o sumă gigantică într-un cont de garanție de care nu se va folosi nici CEO, nici Termo Urban, nefiind nevoie de ea.

Ca și politician local PNL nu își pune întrebarea de ce, tocmai de când a ajuns PNL la guvernare și au intrat "specialiști" ca el în conducerea CEO, această companie de stat majorează atât de mult prețurile și amenință cu stoparea căldurii într-un oraș care nu are nicio datorie către CEO sau de ce guvernul nu își onorează datoriile LEGALE pe care le are pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap, pentru transportul școlar etc.

Se mulțumește cu cei 10000 pe care îi bagă în buzunar, doar pentru că participă la o ședință pe lună. Și apoi cere soluții de la primar. Și "speranță"... O, da! Vrea un primar care să îi "transmită speranță" într-o situație atât de proastă, în care ne-a adus guvernarea lor...

Păi ce soluții să găsesc la o problemă pe care nu Craiova a generat-o, noi fiind cu datoriile la zi? Apoi acuză primarul că se "văicărește" prea mult, pe la televizor. Ar prefera, probabil, să tăcem în fața acestei mojicii la care un oraș întreg e supus, că doar știm cum gândesc liberalii, că ne-au mai spus-o: "Ciocul mic că noi suntem la putere acum!".

Maximum de penibilitate îl atinge însă când acuză că am făcut cheltuieli prea mari cu "funcționarea orașului" și că un "bun manager ar fi REDUS aceste cheltuieli". Pentru cine nu știe, cheltuielile de funcționare înseamnă plata iluminatului stradal, a curățeniei, a întreținerii parcurilor, cimitirelor etc. După mintea lui, ce se întâmplă în București, unde nu e apă caldă și cetățenii sunt mușcați de șobolani prin parcuri, e perfect. Dar să îmi explice și mie cum aș putea scădea, de exemplu, factura de la iluminatul stradal când, într-o lună de zile, MW/ oră a crescut de la 341 lei la 1397 lei, iar factura lunară ajunge de la 600000 lei pe lună, la 2400000 lei pe lună.

Cam cât de competent trebuie să fie primarul ca să suplinească prostia unui guvern care a scăpat din mână toate prețurile? În rest, aceleași lamentări și frustrări că orașul arată bine: s-au investit prea mulți bani în panseluțe (deși noi nu plantăm panseluțe), în palmieri (deși palmierii sunt de zece ani în serele noastre), în totemuri (deși elevii de la Liceul de Artă le-au pictat gratis) sau în pietrișul colorat (deși acesta e mult mai ieftin ca gazonul)...

La conferința PNL, pe lângă supraveghetorul CEO, a mai participat un individ care a repetat aceleași prostii pe care le tot place să le audă când le spun ei între ei și anume că nu atragem fonduri europene, deși Craiova a fost pe primul loc la absorbția de fonduri, în România, în ciclul financiar trecut. Vom fi la fel și în cel viitor, dar mai lătrați și la colegii voștri de partid care trebuiau să dea drumul la ghidurile de finanțare din luna iunie și suntem în octombrie, când mai tot vă preocupați de întârzieri”, a spus Lia Olguța Vasilescu, pe pagina ei de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.