Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olt: Cazurile de gripă şi infecţii respiratorii acute, în scădere faţă de luna februarie

svnews.ro
plamani afectiuni respiratorii

Olt: Cazurile de gripă şi infecţii respiratorii acute, în scădere faţă de luna februarie

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute şi gripă înregistrate în judeţul Olt sunt în scădere în luna martie faţă de luna anterioară, potrivit informaţiilor transmise, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, anunță Agerpres.

În săptămâna 11 - 18 martie în judeţul Olt au fost confirmate 23 de cazuri de gripă, 668 de infecţii respiratorii acute şi 269 cazuri de pneumonii, cele mai puţine raportate într-o săptămână din ultimele două luni.

Au necesitat internare 14 dintre pacienţii cu infecţii respiratorii acute şi 70 dintre persoanele diagnosticate cu pneumonie, numărul internărilor pentru aceste afecţiuni fiind de asemenea în scădere.

În acest sezon rece în judeţul Olt au fost confirmate 812 cazuri de gripă, cele mai multe (peste 700 îmbolnăviri) în lunile ianuarie şi februarie, iar şapte dintre pacienţi au decedat. Toţii pacienţii cu gripă care au decedat erau persoane vârstnice, cu boli asociate, nevaccinate antigripal.

Referitor la tipurile de virus gripal, în majoritatea cazurilor - 770 - a fost confirmat virusul de tip A nesubtipat, în patru cazuri a fost confirmat virusul de tip B, două cazuri au fost de dublă infecţie cu virus de tip A subtip H3 şi virus de tip A subtip N1, în 9 cazuri a fost confirmată infecţia cu virus AH3 şi în 20 de cazuri a fost confirmat virusul AH1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.