Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șomajul invizibil, fenomen în creștere, în România: Nu are nici o treabă cu cifrele oficiale

Radu Pop
Linkedin
somaj

Șomajul invizibil, fenomen în creștere, în România: Nu are nici o treabă cu cifrele oficiale

Un fenomen de care nu vorbește mai nimeni dar care are efecte economice semnificative este şomajul invizibil. Nu are nici o treabă cu cifrele oficiale.

Dacă ne uităm la cifre avem în ţara noastră aproximativ 442 de mii de şomeri. Şi toată lumea spune că stăm bine, suntem în media europeană.

Cu toate acestea avem o mare problemă în rândul populaţiei 15 ani şi peste. La final de 2023 erau peste 6 milioane şi jumătate de persoane din această categorie care sunt inavtivi economic. O mare parte dintre aceşti cetăţeni ai ţării sunt la şcoală, deci nu au cum să aibă un loc de muncă. Dar, restul stau, în mare parte pe banii părinţilor, anunță antena3.ro.

530.000 de tineri nu au un loc de muncă pentru că nici măcar nu-şi caută

Undeva la 530 de mii de tineri nu au un loc de muncă pentru că nici măcar nu-şi caută. Al doilea motiv pentru care tinerii nu au un loc de muncă este tocmai că sunt tineri şi nu prea sunt angajaţi de patroni, iar asta este o mare problemă a societăţii noastre.

Nici cei mai în vârstă care au avut un loc de muncă, l-au pierdut din diverse motive şi vor să se angajeze, nu au şanse foarte mari la noi în ţară.

Cam doi ani așteaptă oamenii până să-şi găsească un nou angajator. Ceea ce îi descurajează şi îi deprimă. Gândiţi-vă la o persoană care a muncit 20 - 25 de ani neîntrerupt cum se simte când constată cu nu prea mai este dorită în câmpul munci.

Ei bine, toate aceste categorii compun ceea ce se numeşte şomajul invizibil, care nu se vede în date oficiale dar care oficial produce multă instabilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.