Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omenirea, în degringoladă! Banca Mondială avertizează: 'Numărul ţărilor aflate în conflict s-a dublat în ultimul deceniu'

cgtn.com
Herson razboi ucraina

Ucraina îngroaşă rândurile ţărilor afectate de războaie, tragedii umane şi dezastru economic, a deplâns luni preşedintele Băncii Mondiale, informează AFP. Numărul statelor în conflict s-a dublat în ultimul deceniu, a subliniat acesta, relatează Agerpres.

Subliniind "oroarea" care are loc în Ucraina de la lansarea ofensivei ruse, acum 12 zile, David Malpass a denunţat faptul că acest conflict şi celelalte subminează eforturile de a pune capăt sărăciei în lume. "Estimăm că 23 de ţări, cu o populaţie combinată de 850 de milioane de oameni, se confruntă în aceste momente cu un conflict de intensitate medie sau ridicată", a spus directorul Băncii Mondiale în cadrul Forumului Fragilităţii, eveniment bienal a cărui actuală ediţie este consacrată "dezvoltării şi păcii în vremuri de incertitudine".

Numărul ţărilor aflate în conflict s-a dublat în 10 ani, ceea ce a "provocat fluxuri masive de refugiaţi", a menţionat Malpass. În acelaşi timp, a atenţionat el, de la ediţia precedentă a forumului, desfăşurată în 2020, "fragilitatea, decesele legate de conflicte şi tulburările sociale s-au intensificat în mod spectaculos".

Vezi și: Obiectivele Rusiei pe termen scurt anunțate de Vladimir Putin! Cum poate fi pace în Ucraina: 'Suntem pe cale să încheiem demilitarizarea'

Războiul afectează toate categoriile de venituri, chiar dacă cei mai afectaţi sunt săracii, a remarcat David Malpass. Conflictele din lumea de azi sunt cu atât mai dramatice cu cât vin să se adauge pagubelor provocate de pandemia de COVID-19.

În acest context, Banca Mondială şi-a "majorat considerabil ajutorul acordat ţărilor afectate de fragilitate şi conflicte, care a crescut de la 3,9 miliarde de dolari în cursul exerciţiului bugetar 2016 la 15,8 miliarde de dolari în cursul exerciţiului 2021", a spus preşedintele Băncii Mondiale. El a mai precizat că în ultimii patru ani Banca mondială "aproape şi-a dublat prezenţa în locurile fragile", unde "sunt mobilizaţi la ora actuală peste 1200 de angajaţi".

Vezi si: Vladimir Putin, solicitare de ultimă oră pentru Consiliul European: liderul de la Kremlin cere presiuni asupra Kievului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.