Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omicron face ravagii în Franța: Record de 100.000 de noi cazuri de Covid

ECDC
Omicron Covid

Franța a raportat un record zilnic de peste 100.000 de noi cazuri de coronavirus, în condițiile în care președintele Emmanuel Macron analizează măsurile de limitare a tulpinii Omicron, care se răspândește rapid, scrie Bloomberg, potrivit Mediafax.

Cazurile de Covid-19 au totalizat 104.611 sâmbătă, potrivit datelor de la biroul de sănătate publică, depășind cele 94.124 de infecții înregistrate în ziua precedentă. Țara a raportat 84 de decese.

Macron, despre care se preconizează că va candida pentru un al doilea mandat la alegerile din aprilie, va convoca luni consiliul de apărare a sănătății pentru a discuta despre coronavirus. Guvernul intenționează să instituie un sistem care să ceară ca oamenii să fie complet vaccinați pentru a intra în baruri, restaurante și spații culturale începând cu începutul lunii ianuarie pentru a ajuta la încetinirea răspândirii, a declarat marți purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal.

Ministrul sănătății, Olivier Veran, a prezis la începutul acestei săptămâni că tulpina Omicron va deveni dominantă în Franța în perioada dintre Crăciun și Anul Nou. Omicron a dus, de asemenea, cazurile la recorduri în Marea Britanie și Italia.

Peste 16.000 de persoane sunt în prezent spitalizate pentru Covid în Franța, dintre care aproximativ 3.300 la terapie intensivă. S-au înregistrat peste 122.500 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.