Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS îi cere Rusiei să nu mai organizeze parada militară din 24 iunie pentru că se va răspândi coronavirusul

Cristi Șelaru
Moscova Piața Roșie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat joi Rusia asupra faptului că evenimentele în masă riscă să răspândească noul tip de coronavirus, cu câteva zile înainte ca Moscova să organizeze parada pentru aniversarea a 75 de ani de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează dpa.

Adunările în masă constituie un risc pentru o "răspândire exacerbată", a declarat Catherine Smallwood, reprezentantă a OMS, în timpul unei conferinţe de presă pe tema actualei situaţiei pandemice din Rusia, scrie agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

OMS este abilitată să ofere îndrumări autorităţilor ruse, în efortul de a reduce acest risc, a spus Smallwood.

Rusia a raportat mai mult de 560.000 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, al treilea cel mai mare număr din lume după SUA şi Brazilia. De asemenea, Rusia a înregistrat mai mult de 7.600 de decese cauzate de COVID-19, dintre care 500 de lucrători medicali.

Citește și: Iohannis, reacție despre prelungirea stării de alertă: ‘Este o abordare și utilă și corectă și de bun simț’

La rândul său, reprezentanta OMS, Melita Vujnovic, a anunţat că Rusia a testat în jur de 11% din populaţie, ceea ce oferă o imagine generală - "o imagine reală" - asupra răspândirii virusului în această ţară.

Parada în onoarea celei de-a 75-a aniversări de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa a fost reprogramată pentru 24 iunie în urma unei amânări cauzate de pandemie.

Citește și: Augustin Zegrean: ‘Ar trebui echilibrate lucrurile, dar nu așa. Este o metodă pur bolșevică. Pensiile nu se plătesc din bugetul de stat, ci din bugetul asigurărilor de stat’

Uniunea Sovietică a avut zeci de milioane de morţi în acel război, cel mai mare număr printre forţele aliate. Victoria asupra Germaniei naziste rămâne o sursă considerabilă de mândrie naţională în Federaţia Rusă.

Rusia plănuia să organizeze parada de Ziua Victoriei pe 9 mai, când se aniversează capitularea Germaniei naziste. În aprilie, preşedintele Vladimir Putin a amânat-o pentru 24 iunie, în condiţiile în care numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus creştea vertiginos.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

Noua dată coincide cu aniversarea paradei care a avut loc în 1945 la Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.