Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS le recomandă americanilor să stea acasă de sărbători

Financial Times
sua coronavirus pandemie

Filiala regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru cele două Americi le-a recomandat locuitorilor de pe aceste continente să îşi amâne sau să îşi reducă participarea la reuniunile în masă pe durata apropiatului sezon al sărbătorilor de iarnă, întrucât numărul infectărilor cu noul coronavirus a început din nou să crească în această parte a lumii, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

"Nu este timpul pentru a găzdui niciun fel de reuniuni ample... în timpul unei pandemii, nu există un sezon al sărbătorilor lipsit de riscuri", a declarat Jarbas Barbosa, directorul-adjunct al Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii (PAHO).

Slujbele religioase ar trebui să aibă loc în exterior atunci când acest lucru este posibil sau să fie limitate în ceea ce priveşte numărul de participanţi, a adăugat oficialul american.

Deoarece orice adunare publică, orice deplasare la cumpărături şi chiar orice călătorie aduce cu sine o creştere a riscului de răspândire a virusului, cea mai sigură opţiune pentru americani este aceea de a rămâne acasă, a mai spus Jarbas Barbosa.

Citește și: Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan și Ludovic Orban: Ceea ce au făcut se numește escrocarea cetățenilor

PAHO nu le recomandă americanilor să se bazeze pe testele de laborator pentru a călători, întrucât acestea nu garantează călătorii sigure şi nici nu elimină riscul de a contracta virusul de la călători infectaţi.

Ţările din cele două Americi au raportat peste 1,5 milioane de cazuri de COVID-19 în ultimele şapte zile, această cifră fiind cea mai mare de la declanşarea pandemiei, au transmis miercuri reprezentanţii organizaţiei menţionate.

Creşterea rapidă a numărului de infectări a continuat în Statele Unite, iar fenomenul s-a accelerat în mai multe ţări de pe continentele americane.

În Canada, numărul infecţiilor a crescut în special în rândul persoanelor vârstnice şi în interiorul comunităţilor indigene, a precizat Jarbas Barbosa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.