Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS trage un semnal de alarmă: Numărul deceselor asociate COVID-19 este în creştere a doua săptămână consecutivă

stiri.md
Moldova coronavirus

Numărul deceselor asociate COVID-19 în întreaga lume a crescut pentru a doua săptămână consecutivă, cu 5 % faţă de săptămâna precedentă, fiind semnalate peste 65.000 de decese, potrivit raportului epidemiologic publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.

Cel mai mare număr de decese s-a înregistrat în ultima săptămână în regiunea de sud a Asiei, cu 21 la sută mai mult faţă de săptămâna anterioară. Continentul african a fost singura zonă în care nu a fost raportată o creştere a deceselor provocate de COVID-19, ci mai degrabă o scădere cu 6 %, scrie Agerpres.ro.

Citește și: George Simion îl pune la punct pe Ludovic Orban: ‘Este ultimul care să vorbească despre excentricități, pentru că el bea în Parlament’

Şi numărul contagierilor a crescut cu 14 %, cu peste 3,8 milioane de cazuri raportate în cea de-a cincea săptămână consecutivă de creştere. Numărul contagierilor a crescut în întreaga lume, cele mai mari procente înregistrându-se în estul şi în sudul Asiei.

Cel mai mare număr de contagieri s-a înregistrat în Brazilia (533.024, creştere de 5 %), SUA (421.936 noi cazuri; creştere de 13 %), şi India (372.494, 55 %). Urmează Franţa, cu 254.228 noi contagieri raportate săptămâna aceasta, mai mult cu 24 % faţă de cea anterioară, şi Polonia, cu 192.441, o creştere de 27 %.

Citește și: Florin Cîțu, asigurări de ultimă oră! ‘Vom sărbători Paștele la biserică’

În ce priveşte noile variante, cea braziliană a fost detectată săptămâna trecută în alte patru ţări, astfel încât numărul ţărilor afectate de noua variantă a ajuns la 45. Varianta sud-africană şi cea din Marea Britanie au fost depistate în alte cinci ţări, astfel încât aceste mutaţii au ajuns deja în 80 de ţări şi 130 de teritorii naţionale.

Citește și: Vasile Dîncu: ‘AUR nu are o asemenea forță să scoată atâția oameni în stradă. PSD nu va câștiga din aceste mișcări’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.