Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS trage un semnal de alarmă: Sistemele de sănătate se prăbuşesc sub epidemia de coronavirus

oms

Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii avertizează că noul coronavirus a copleşit sistemele de sănătate din întreaga lume în doar câteva săptămâni, anunță MEDIAFAX.

Directorul executiv al programului de urgenţă al OMS, Mike Ryan, susține că virusul a copleşit sistemele de sănătate din întreaga lume.

„Uitaţi-vă la ce se întâmplă în sistemele de sănătate din întreaga lume! Priviţi unităţile de terapie intensivă complet copleşite. Medicii, asistentele, cu toţii sunt epuizaţi. Acesta nu este doar un sezon de gripă”, a spus Mike Ryan.

Citește și: Medicul Streinu - Cercel anunță că în România începe testarea în masă pentru coronavirus

Virusul a infectat acum peste 254.000 de oameni şi a ucis cel puţin 10.444 de oameni în întreaga lume, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Săptămâna trecută, OMS a declarat că Europa a devenit noul epicentru al focarului, care a început la Wuhan, China, în decembrie.

Ryan a estimat că mai mult de 26 de milioane de lucrători din domeniul sănătăţii pot ajunge să trateze pacienţii cu virusul COVID-19 şi există o lipsă de echipament de protecţie pentru aceştia.

„Acestea sunt sisteme de sănătate care se prăbuşesc sub presiunea prea multor cazuri”, a spus el, adăugând că lanţul de aprovizionare pentru echipamentele de protecţie personală, cum ar fi măştile, mănuşile şi halatele, este pe punctul de a se rupe definitiv.

Pe măsură ce virusul s-a răspândit din China în întreaga lume, acesta a copleşit noile ţări infestate.

Joi, numărul de persoane care au murit din cauza COVID-19 în Italia l-a depăşit pe cel din China. Ţările din Europa şi din alte părţi implementează acum politici de distanţare socială pentru a încetini răspândirea virusului şi a menţine numărul de pacienţi care au nevoie de îngrijire sub capacitatea sistemelor de sănătate. Guvernele din Italia, Spania şi alte ţări afectate au restricţionat călătoriile.

Citește și: MApN: Cercetătorii militari români au realizat, în timp RECORD, un tip de IZOLETĂ

New York, statul cu cele mai multe cazuri confirmate din SUA, le-a solicitat întreprinderilor neesenţiale să păstreze 100% din forţa de muncă acasă şi să pună în aplicare noi restricţii stricte asupra persoanelor. Guvernatorul Andrew Cuomo a cerut spitalelor să-şi crească capacitatea de a trata un aflux de pacienţi cu virusul COVID-19.

El a cerut, de asemenea, întreprinderilor să devină creative cu echipamentele de protecţie și a solicitat fabricarea de ventilatoare, dispozitive care să îi ajute pe pacienții cu virusul COVID-19 să respire. „Ventilatoarele sunt pentru acest război ceea ce au fost rachetele pentru Al Doilea Război Mondial", a spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.