Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul nr. 2 din PNA dinamitează protocolul SRI-PG-ICCJ: 'Este fals, este evident că-i fals acolo'

paginaderusia.ro
arma nucleara

Adrian Miclescu, fost procuror adj PNA, confirmă declarațiile publice ale fostului președinte ÎCCJ, Nicolae Popa, a cărui semnătură apare pe protocolul de cooperare între SRI, Parchetul General şi Înalta Curte. Miclescu a spus într-un interviu la Antena 3 că Nicolae Popa și-a depus cererea de pensionare la CSM pe data de 1 septembrie 2009, punând sub semnul întrebării semnătura acestuia de pe protocolul SRI-PG-ICCJ.

„El (Popa) mai avea un an de zile pentru a-și termina mandatul. I s-a spus să plece. Pe 1 și-a depus cererea la CSM, pentru că Băsescu i-a spus să plece și în ziua aia a făcut și o mică petrecere de rămas bun și le-a spus că din momentul ăsta, astea au fost cuvintele, astăzi, 1 septembrie, ora 18, eu nu mai pun piciorul în această instituție în viața mea. Și de atunci n-a mai venit în viața lui. Cum să semneze pe 2 (septembrie)? Era supărat, a vrut să mai stea, nu l-au mai vrut, ei deja făceau jocurile acolo, iar cei care erau în pole- position erau Pandrea, șeful Secției penale și omul lui Băsescu, care a adus-o pe Livia Stanciu și care mergea la cafea cu dl președinte Băsescu. Așa că dacă cineva știe ceva despre ce s-a întâmplat este acest domn. Dacă e cineva și știe despre acest protocol din 2009 trebuie să fie dl Toni Pandrea, Jijie Corina, poate dna Barbălată. Este fals, este evident că-i fals acolo. Numai un expert poate să stabilească asta.”, a spus Miclescu, la Antena 3, care a adăugat că fostul șef ICCJ „nu a plecat de voie, a plecat de nevoie”.

„Mai avea și o situație nenorocită de familie. Atunci îi murise soția profesorului Popa. El s-a comportat extraordinar acolo. Vă dați seama, toți i-au fost studenți. Om de caracter, om de mare ținută și-l bagi acum la bătrânețe într-o golănie, ce să mai vorbim?”, a mai spus Miclescu.

Fostul preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Nicolae Popa, a cărui semnătură apare pe protocolul de cooperare între SRI, Parchetul General şi Înalta Curte, făcut public luni, a declarat că va face tot ce depinde de el pentru a afla cum este posibil ca semnătura lui să apară pe document, în 2 septembrie 2009, în condiţiile în care el cu o zi înainte, pe 1 septembrie 2009, a depus la CSM cerere de pensionare şi a plecat definitiv din ICCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.