Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV Petrom confirmă reducerea producţiei de gaze, ca urmare a opririi instalaţiilor de la Hurezani, şi apelează la importuri

business-review.eu
OMV Petrom

Reprezentanţii OMV Petrom confirmă că producţia de gaze a companiei a fost redusă, ca urmare a opririi instalaţiilor de la Hurezani, şi sunt achiziţionate gaze de pe piaţă, inclusiv din importuri, pentru a asigura disponibilitatea gazelor în SNT.

"După? cum a fost anunţat în REMIT, în perioada 16 - 22 septembrie, staţia de compresoare şi staţia de tratare a gazelor de la Hurezani au intrat în perioada planificată de mentenanţă şi inspecţie anuală. În consecinţă?, instalaţiile de producţie a gazelor au fost oprite pentru a permite accesul în siguranţă la rezervoare şi conducte până pe 22 septembrie, cu un impact de cca. 4 mn Scm/zi. Ţinâ?nd cont de cele de mai sus, pentru perioada menţionată, am suspendat injecţia de gaz în depozit şi asigură?m disponibilitatea gazelor în SNT prin achiziţia de pe piaţă?, inclusiv importuri", se menţionează în răspunsul la o solicitare a AGERPRES.

Citește și: Klau Iohannis: V-aţi mobilizat exemplar şi acest lucru îmi arată că se poate

Importurile de gaze ale României se ridică, vineri, la 20% din consumul naţional, în contextul în care OMV Petrom a oprit mai multe instalaţii de la hub-ul de gaze Hurezani, unde se află principala staţie de tratare a gazelor din ţară, declaraseră pentru AGERPRES, surse din sectorul energetic.

Astfel, potrivit site-ului Transgaz, vineri la ora 14:00 în sistemul naţional de gaze erau 25,2 milioane de metri cubi pe zi, din care 19,4 milioane de metri cubi producţie internă şi 5,8 milioane de metri cubi din import.

Ponderea importurilor (20% din total) este foarte mare, având în vedere că, în timpul verii, producţia internă acoperă de regulă consumul ţării.

Citește și: Magistrații de la Curtea de Apel București au hotărât să amâne judecarea apelului în dosarul ‘Colectiv’

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul OMV Petrom, hub-ul de gaze de la Hurezani deserveşte patru dintre cele mai importante zăcăminte de gaze naturale din portofoliul companiei, este situat în judeţul Gorj şi include cea mai mare staţie de tratare a gazelor din ţară.

În 2018, producţia din zăcămintele conectate la hub-ul centralizat de tratare a gazelor Hurezani s-a ridicat la 1,5 miliarde metri cubi, adică aproximativ 15% din producţia totală de gaze a ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.