Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONG-uri din Marea Britanie, campanie pentru salvarea unui român cu dizabilităţi, deportat din UK

UK Marea Britanie

ONG-urile din Marea Britanie sunt revoltate de decizia Ministerului de Interne de a-l deporta pe Asan, un român de 24 de ani, cu dizabilităţi. Astfel, au declanşat o amplă campanie online pentru salvarea acestuia.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi RUPE TĂCEREA. Ce spune şefa DNA despre corupţia din sănătate - VIDEO

Povestea lui Asan, așa cum este cunoscut de către britanici, este de-a dreptul tulburătoare și a fost deja prezentată pe larg de către cele mai importante posturi de televiziune și ziare din UK. Încă de la naștere băiatul a fost abandonat într-un orfelinat, după care a trăit pe străzi, iar în iunie 2014 a ajuns în Marea Britanie ca victimă a traficanților de carne vie. A fost salvat de către reprezentanții unui ONG din Birmingham, iar din 2015 locuiește în orașul Southampton, potrivit stiridiaspora.com.

„Decizia Ministerului de Interne este nedreaptă. Noi ca și ONG nu am fost consultați și suntem convinși că dreptul lui Asan la o viață normală a fost încălcat.”, a declarat Alex Illes, directorul unuia dintre cele mai mari ONG-uri specializate în sprijinirea persoanelor cu handicap din Marea Britanie.

La rândul său, Meg Sherman, cea care a lansat petiția online „Salvați-l pe Asan” a declarat că “deportarea distruge vieți. Guvernanții trebuie să înțeleagă că nu așa rezolvăm problemele și ne îndeplinim agenda politică. Nu trebuie să se joace cu viața lui Asan și avem dreptul de a ne învinovăți vecinii pentru greșelile lor”.

La rândul său, un reprezentant al Primăriei din Southampton le-a declarat jurnaliștilor: “nu pot să comentez situații individuale. În general, în cazul cetățenilor care nu s-au născut aici sau nu locuiesc cu forme legale în oraș, consiliul local efectuează o evaluare completă a drepturilor de care persoana beneficiază pentru a stabili dacă este necesară implicarea autorităților în situația în care drepturile acesteia nu sunt respectate. Și atunci, când este cazul, vom folosi fonduri publice în acest scop. De asemenea, dorim să precizăm că noi colaborăm cu Ministerul de Interne în cadrul proiectului de returnare voluntară a migranților și dorim să ne asigurăm că la final, persoanele vizate de acest program vor ajunge în țările de origine pentru a fi alături de familiile lor ori de câte ori este cazul. ”

Potrivit deciziei luate de Ministerul de Interne, Asan urmează să fie deportat în România astăzi, 1 noiembrie.

Citeşte şi: Ministrul Apărării, anunţ de PROPORŢII privind Institutul Cantacuzino. Fifor vrea redenumirea şi relocarea institutului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.