Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU: '8,3 milioane de persoane ameninţate de sărăcie în lumea arabă din cauza consecinţelor economice ale pandemiei'

ONU

Aproximativ 8,3 milioane de persoane riscă să ajungă într-o stare de sărăcie accentuată din cauza consecinţelor economice ale pandemiei de COVID-19, a afirmat miercuri Comisia Economică şi Socială a Naţiunilor Unite pentru Asia Occidentală (CESAO), citată de AFP, potrivit Agerpres.

Acestei cifre i se adaugă două milioane de persoane care vor suferi de malnutriţie, a estimat CESAO, publicând un raport despre impactul noului coronavirus.

"Consecinţele acestei crize vor fi grave în special pentru grupurile vulnerabile de populaţie, îndeosebi pentru femei şi adulţii tineri, precum şi pentru cei care lucrează în sectorul muncilor nedeclarate, care nu benefeciază nici de protecţie socială, nici de asigurări în caz de şomaj", şi-a exprimat regretul Rola Dashti, secretar executiv al CESAO.

Importanta contracţie economică, pe fondul unei scăderi a preţului mondial al petrolului, şi "puternica dependenţă" a ţărilor din regiune faţă de importurile alimentare se numără printre cauzele acestei pauperizări, potrivit organizaţiei.

Citește și: Crește bilanțul morților în România! A fost înregistrat un nou deces din cauza COVID-19

"Cu această nouă estimare, un total de 101,4 milioane de persoane sunt considerate sărace şi 52 milioane sunt malnutrite" în lumea arabă, conform agenţiei ONU.

"Guvernele arabe trebuie să asigure un răspuns de urgenţă pentru a-şi proteja populaţia împotriva sărăciei şi a insecurităţii alimentare", a cerut Rola Dashti, invitând la o acţiune "regională" coordonată.

În martie, CESAO estimase la peste 1,7 milioane numărul locurilor de muncă care riscau să fie suprimate în lumea arabă în 2020 din cauza noului coronavirus.

Rata şomajului ar urma astfel să crească cu 1,2 % în 2020, potrivit organizaţiei.

În ceea ce priveşte Produsul Intern Brut (PIB) cumulat de statele arabe, el este aşteptat să scadă cu cel puţin 42 miliarde de dolari în 2020, adică 38,4 miliarde euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.