Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU a avertizat cu privire la pericolul 'normalizării' respingerii ilegale a refugiaţilor la frontierele Europei

Agerpres - Reuters
refugiati granita polonia belarus

ONU a avertizat luni cu privire la pericolul ''normalizării'' respingerii ilegale a refugiaţilor la frontierele Europei şi a denunţat violenţele şi încălcările drepturilor omului care se soldează cu morţi, transmite AFP.

''Ceea ce se produce la frontierele Europei este inacceptabil din punct de vedere juridic şi moral şi trebuie să înceteze'', a subliniat Înaltul comisar al ONU pentru refugiaţi, Filippo Grandi, care s-a adresat autorităţilor europene, adăugând că se teme că aceste ''practici deplorabile'' ar putea deveni ''regula''.

El a atras atenţia în special asupra informaţiilor despre situaţia la frontierele terestre şi maritime ale Greciei cu Turcia, subliniind că de la începutul lui 2020 Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a înregistrat aproximativ 540 de incidente la frontierele Greciei, potrivit Agerpres.ro.

''Incidente îngrijorătoare sunt de asemenea semnalate în Europa Centrală şi de Est, la frontierele cu statele membre ale Uniunii Europene'', a adăugat Grandi.

De asemenea, UNHCR denunţă maniera în care sunt trataţi traficanţii de migranţi şi de refugiaţi care încearcă să ajungă în Europa prin traversarea Mării Mediterane, fiind numeroase cazurile în care migranţii sunt lăsaţi în derivă pe mare sau forţaţi să sară în apele mării. Potrivit UNHCR, cel puţin trei persoane au decedat în asemenea incidente începând din septembrie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.