Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU avertizează Europa: Urmează un exod de migranți ce vor ajunge pe continent

refugiati imigranti

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a indicat miercuri că nu a primit decât 15% din fondurile cerute pentru criza umanitară din Irak şi a avertizat în legătură cu ''un exod'' de irakieni către ţările vecine şi Europa dacă ajutorul nu creşte rapid, relatează AFP.

''Mecanismul declanşator'' înainte de o deplasare importantă de populaţie ''survine atunci când nu mai există ajutor umanitar de bază'', a declarat miercuri la Geneva directorul de operaţiuni al Biroului de coordonare pentru afaceri umanitare al ONU (Ocha), John Ging, la întoarcerea din Irak.

Citește și: Victor Ponta a ajuns să-l laude pe Klaus Iohannis: Cum s-a ridicat președintele la pretențiile sale

''În timpul crizei siriene, am văzut aceasta în lunile care au precedat exodul foarte mare. Autorităţile de la Bagdad şi de la Erbil au insistat să-mi spună că este nevoie urgent de furnizarea unui ajutor umanitar vital, deoarece altfel ne vom confrunta cu un exod şi mai important'', a avertizat Ging.

Oficialul ONU a cerut ''să se tragă învăţăminte din criza siriană ca să nu se repete deplasările de populaţii'' ca în Siria, relevând faptul că irakienii reprezintă deja 16 % - după sirieni şi afgani - dintre migranţii care sosesc în prezent în Europa.

Citește și: ADEVĂRUL din spatele tatuajelor făcute de pușcăriașii români / VIDEO

La întoarcerea din Irak, unde s-a întâlnit recent îndeosebi cu reprezentanţi ai guvernului şi ai Kurdistanului irakian, Ging a explicat că ''toată lumea a insistat să spună că există un risc real şi enorm'' pentru ca acest procent ''să scadă foarte rapid''.

Zeci de milioane de persoane au nevoie în prezent de ajutor umanitar în Irak, potrivit ONU, care acordă asistenţă doar pentru o parte din această populaţie. În 2016, ONU a primit numai 15% din cele 770 milioane de euro cerute pentru a acorda asistenţă celor 7,3 milioane de irakieni, scrie agerpres.ro.

Citește și: ADEVĂRUL din spatele tatuajelor făcute de pușcăriașii români / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.