Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU cere autorităților din Chile să trimită în judecată polițiștii și militarii care au agresat protestatari

El Nacional
chile haos incendii violente

Poliția și Armata din Chile au folosit forță excesivă împotriva persoanelor care au protestat în țară în ultima perioadă și au încălcat grav drepturile omului, inclusiv prin tortură, iar cei responsabili pentru aceste violențe ar trebui trimiși în judecată, a informat vineri ONU, potrivit Reuters, anunță MEDIAFAX.

Oficiul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a informat, prin intermediul unui raport, că a identificat „un număr alarmant” de persoane care au suferit „traumatisme oculare” în urma violențelor.

Citește și: La final de mandat, Hans Klemm face mărturisiri despre regresul din Justiție în ultimii 3 ani:' O frustrare pe care o am'

De asemenea, conform documentului, aproximativ 1.615 persoane sunt în continuare în arest.

„Am constatat că gestionarea generală a protestelor de către Poliție a fost realizată într-o manieră represivă”, a declarat Imma Guerras-Delgado, șefa misiunii ONU.

Institutul Național pentru Drepturile Omului, un organism public din Chile, anunța luna trecută că a înregistrat un număr de 384 de plângeri privind încălcarea drepturilor omului de către forțele de securitate în contextul protestelor.

Liderii mișcării de protest, începută pe 18 octombrie, în mai multe orașe din Chile, au solicitat Guvernului reforme imediate și de amploare care includ, printre altele, creșterea salariului minim, reducerea prețurilor medicamentelor și o nouă Constituție. Cel puțin 22 de persoane au murit și alte cel puțin 2.000 au fost rănite în timpul acestor proteste, conform anchetatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.