Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU cere încetarea rapidă a luptelor în capitala Libiei. Haos la Tripoli şi împrejurimi

Libia

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat sâmbătă "toate părţile să înceteze imediat ostilităţile" în Libia şi să se conformeze armistiţiului încheiat în trecut sub egida Naţiunilor Unite", relatează AFP.

Antonio Guterres "condamnă continuarea violenţelor în interiorul şi în jurul capitalei Libiei şi în special bombardamentele la întâmplare la care au recurs grupările armate, care ucid şi rănesc civili, printre care copii", a precizat un comunicat al serviciilor sale.

De asemenea, Statele Unite, Marea Britanie, Italia şi Franţa ceruseră anterior încetarea luptelor într-un comunicat comun dat publicităţii la Roma.

Circa 40 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste o sută au fost rănite, în majoritate civili, în cinci zile de confruntări între miliţii rivale în cartierele din sudului oraşului Tripoli, potrivit unui bilanţ oficial anunţat vineri seară.

De la căderea regimului condus de Muammar Gaddafi în 2011, Tripoli se află în centrul luptelor de influenţă între diverse miliţii în căutare de bani şi putere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.