Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU face marele anunţ: Armistiţiul din Siria este respectat

siria alepo

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat luni că armistiţiul din Siria este în general respectat în pofida unor 'incidente izolate', cu câteva ore înainte de o reuniune la Geneva a grupului de lucru însărcinat cu încetarea ostilităţilor, relatează AFP. 'Până acum pot să vă spun că încetarea ostilităţilor este respectată, deşi au fost observate câteva incidente', a declarat Ban Ki-moon pentru presă la Geneva, în marja sesiunii anuale a Consiliului pentru Drepturile Omului.

Grupul de lucru ('task force') privind încetarea ostilităţilor 'va încerca să se asigure că (aceste incidente) nu vor mai avea loc şi armistiţiul va continua', a declarat secretarul general al ONU. Franţa, prin vocea ministrului său de externe Jean-Marc Ayrault, a cerut luni dimineaţa ca această reuniune să aibă loc 'fără întârziere', ca urmare a informaţiilor cu privire la continuarea atacurilor aeriene la sfârşitul săptămânii trecute.

Emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a declarat că grupul de lucru, prezidat de americani şi de ruşi, se va reuni la ora 15:00 (14:00 GMT) la Palatul Naţiunilor din Geneva. 'Este important, crucial, ca părţile să-şi respecte promisiunea' de a opri luptele, a declarat Ban Ki-moon, în speranţa că armistiţiul se va prelungi după cele două săptămâni prevăzute, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.