Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU: Israelul continuă colonizarea pe scară largă a teritoriilor palestiniene

Benjamin Netanyahu

Israelul continuă să creeze "pe scară largă" colonii în teritoriile palestiniene, a declarat luni Consiliului de Securitate al ONU trimisul special al Naţiunilor Unite în Orientul Mijlociu, Nikolai Mladenov, citat de AFP. Dezvoltarea coloniilor "face tot mai inaccesibilă soluţia celor două state", a arătat el în prezentarea situaţiei din regiune.

Mladenov a acuzat guvernul israelian condus de Benjamin Netanyahu că a recurs la "o retorică provocatoare pentru a întări construcţia de noi colonii" evreieşti. Din iunie până în septembrie au fost înregistrate construcţii noi în special în estul Ierusalimului, printre care un proiect de 2300 de locuinţe în iulie, ceea ce potrivit emisarului ONU reprezintă o creştere de 30% faţă de totalul de anul trecut. În acelaşi timp, a continuat cu intensitate redusă demolarea unor locuinţe şi şcoli palestinene + un total de 344 de clădiri distruse, dintre care o treime în estul Ierusalimului, ceea ce a presupus evacuarea a 500 de oameni, conform Agerpres.

Soluţia celor două state presupune crearea unui stat palestinian alături de Israel şi este susţinută de ONU, de Uniunea Europeană şi de Liga Arabă. Îm 1967, Israelul a ocupat Cisiordania, iar ulterior a anexat partea de est a Ierusalimului, unde se află centrul vechi al oraşului, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.