Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU spune că Lipsa apei potabile din Siria e o crimă de război

siria bombardamente

ONU a calificat joi 'crimă de război' lipsa de apă potabilă la Damasc, situaţie care afectează 5,5 milioane de persoane din cauza luptelor dintre regimul sirian şi rebeli, relatează AFP. În cursul unei conferinţe de presă la Geneva, Jan Egeland, şeful grupului de lucru al ONU pentru ajutor umanitar în Siria, a subliniat totuşi că este dificil de stabilit care dintre taberele aflate în conflict este responsabilă de această situaţie.

'Numai la Damasc, 5,5 milioane de persoane nu au avut acces la apă sau acesta a fost redus deoarece sursele din Wadi Barada (...) sunt inutilizabile din cauza luptelor sau a actelor de sabotaj sau din ambele motive', a afirmat el. Până în prezent ONU estima la patru milioane numărul de locuitori din capitala siriană şi din împrejurimi afectaţi de întreruperile în alimentarea cu apă potabilă din 22 decembrie. 'Dorim să mergem acolo, dorim să anchetăm ceea ce s-a petrecut, dar înainte de toate, dorim să restabilim alimentarea cu apă potabilă', a precizat el. Egeland a subliniat că ' sabotarea şi privarea de apă sunt evident o crimă de război deoarece civilii sunt cei care consumă apa şi aceştia vor fi afectaţi de boli dacă nu este restabilită alimentarea', conform Agerpres.

Wadi Barada, la 15 km nord-vest de Damasc, este un sector cheie al rebelilor şi unde se află principalele surse de aprovizionare cu apă potabilă a capitalei şi a împrejurimilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.