Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU spune că luni ar putea ajunge ajutoare umanitare în Ghouta Orientală

onu

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a estimat că ajutoare umanitare vor ajunge luni la locuitorii din enclava insurgenţilor Ghouta Orientală, ţinta unei ofensive sângeroase a regimului sirian şi scena unei grave crize umanitare, informează duminică AFP. "ONU şi partenerii săi prevăd livrarea de ajutor umanitar în Douma, în Ghouta Orientală, la 5 martie", a anunţat duminică un comunicat al Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA), conform Agerpres.

"Un convoi format din 46 de camioane cu ajutoare medicale şi alimentare pentru 27.500 de oameni" urmează să se deplaseze spre fieful insurgenţilor, potrivit textului. "Echipele noastre pe teren sunt gata să facă tot ce este necesar pentru ca aceasta să se concretizeze", a subliniat coordonatorul ONU în domeniul umanitar, Ali al-Zaatari, care se va afla în fruntea convoiului. "Sperăm că acest convoi va fi urmat de altele", a mai spus el.

Aflaţi sub asediu din 2013, cei circa 400.000 de locuitori ai enclavei, situată la est de Damasc, suferă zilnic grave penurii alimentare şi de medicamente. Forţele regimului au cucerit teritorii în estul şi sud-estul enclavei, iar luptele continuau duminică.

Regimul de la Damasc a lansat la mijlocul lui februarie o campanie aeriană de o rară violenţă, în care au fost ucişi 650 de civili în Ghouta Orientală şi care, potrivit unui ONG şi media proregim, ar urma să constituie preludiul pentru o ofensivă terestră. Forţele regimului au capturat sectoare în estul şi sud-estul enclavei, preluând controlul asupra "peste 25%" din fieful insurgenţilor, a anunţat duminică OSDO, organizaţie nonguvernamentală ce dispune de o vastă reţea de surse de informaţie pe teritoriul Siriei. "Forţele regimului îşi continuă avansarea" şi sunt la numai 3 kilometri de Douma, cel mai mare oraş din Ghouta, a subliniat organizaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.