Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU trage un semnal de alarmă : Declaraţiile lui Donald Trump REÎNVIE xenofobia în SUA

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad al Hussein, a avertizat miercuri că denigrarea mexicanilor şi a musulmanilor şi comentariile rasiste pe care le face preşedintele SUA, Donald Trump, reînvie abuzurile xenofobe, transmit EFE şi Reuters, potrivit agerpres.

'Denigrarea unor grupuri întregi precum mexicanii sau musulmanii, falsele acuzaţii potrivit cărora imigranţii comit mai multe delicte decât cetăţenii Statelor Unite sunt nocive şi reînvie abuzurile xenofobe', a declarat Zeid în timpul prezentării raportului său anual în faţa Consiliului Drepturilor Omului, care se desfăşoară la Geneva.

Fiul lui Kim Jong-nam, prima reacţie după ASASINAREA tatălui său - VIDEO

Zeid şi-a început intervenţia prin a spune că este îngrijorat 'de maniera în care noua administraţie tratează o serie de teme privind drepturile omului'. 'Este nevoie de un leadership mai important şi mai constant pentru a răspunde accesului recent de discriminare, antisemitism şi violenţă împotriva minorităţilor etnice şi religioase', a cerut Zeid Ra'ad al Hussein, care s-a declarat 'consternat' de încercările preşedintelui Donald Trump de a intimida sau sabota ziarişti şi judecători.

Totodată, înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului şi-a manifestat îngrijorarea faţă de noile ordine executive pe tema imigraţiei adoptate de noua administraţie Trump care interzic intrarea timp de 90 de zile pe teritoriul SUA a cetăţenilor din şase state predominant musulmane.

Zeid a deplâns şi faptul că preşedintele Trump doreşte să expulzeze imigranţi ilegali care trăiesc în SUA, fără să ţină cont nici de perioada de când aceştia se află în această ţară şi nici de situaţia lor familială. 'Aceasta va duce la creşterea numărului de detenţii, inclusiv a copiilor. Deportările accelerate, fără o investigaţie de la caz la caz, ar putea duce la expulzări colective, interzise de legislaţia internaţională', a acuzat Zeid, care se teme de impactul pe care l-ar putea avea astfel de decizii mai ales asupra copiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.