Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opera de artă de pe un indicator rutier din Londra dispare în mod misterios, după ce a fost revendicată de artistul stradal Banksy

canstockphoto.es
pierdut semne rutiere confuzie

O operă de artă realizată pe un indicator rutier din Londra a dispărut brusc vineri, fiind luată de un bărbat care a fugit cu ea în braţe la foarte puţin timp după ce lucrarea fusese revendicată de artistul stradal Banksy, informează AFP.

O fotografie a lucrării - trei aeronave care par a fi drone de luptă, desenate pe un panou al indicatorului "STOP" - a fost publicată pe contul de Instagram al enigmaticului artist britanic, o modalitate prin care acesta îşi autentifică de obicei creaţiile, conform Agerpres.

La puţin timp după aceea, în jurul orei locale 12:30, panoul a fost demontat şi luat de un bărbat care a plecat în fugă, cu opera de artă în braţe, potrivit unor înregistrări video filmate de martori oculari şi difuzate apoi de presa britanică.

Unul dintre martori, Alex, în vârstă de 26 de ani, a relatat pentru agenţia de presă PA că persoanele prezente la faţa locului au fost uluite să vadă ceea ce se petrecea sub privirile lor.

"Am întrebat 'ce faceţi?', dar nimeni nu ştia cu adevărat ce să facă", a declarat acest martor.

Contactată de AFP, Poliţia din Londra a declarat că nu a primit nicio reclamaţie pe această temă.

Mai multe lucrări ale lui Banksy au fost furate în trecut, inclusiv o uşă de la sala de spectacole Bataclan din Paris, care aducea un omagiu victimelor atacurilor teroriste din 13 noiembrie 2015.

Altele au fost compromise, cum ar fi o pictură murală care denunţa violenţa domestică, înfăţişând o gospodină cu un aspect din anii '50 sau '60, desfigurată de un ochi vânăt şi un dinte spart, în timp ce picioarele unui bărbat păreau că ieşeau dintr-un vechi congelator orizontal, un obiect real, ce era lipit de faţada clădirii pe care fusese realizat desenul.

Congelatorul a fost îndepărtat rapid din motive de siguranţă, ceea ce a afectat capacitatea publicului de a înţelege lucrarea, înainte de a fi reinstalat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.