Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opera de Stat din Viena interzice ovațiile și huiduielile odată cu deschiderea noii stagiuni

opera de stat din viena

Opera de Stat din Viena se redeschide luni cu reguli stricte pentru siguranţa sanitară, un nou director şi premiera spectacolului ''Madama Butterfly'', de Giacomo Puccini, informează DPA.

La şase luni de când această importantă scenă lirică s-a închis din cauza pandemiei de COVID-19, începutul unei noi stagiuni inaugurează o nouă etichetă pe timp de pandemie, care include purtarea obligatorie a măştilor înainte şi după spectacol, precum şi recomandarea de a le păstra pe faţă chiar şi în timpul reprezentaţiei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea explică explozia numărului de cazuri de COVID-19 în Bucureşti: 'Sunt foarte mulţi din alte judeţe ale ţării'

''Vă rugăm să vă exprimaţi entuziasmul exclusiv prin aplauze pe cât de puternice posibil'', fără să ovaţionaţi sau să huiduiţi, a cerut Opera din Viena spectatorilor în ghidul său de recomandări destinat reducerii cantităţii expirate de picături sau aerosoli potenţial infecţioase.

''Nu va exista o poliţie a aplauzelor'' pentru a pune în aplicare această regulă, a declarat, glumind, noul director al Operei de Stat din Viena, Bogdan Roscic, în cadrul unei conferinţe de presă organizate înainte de deschiderea noii stagiuni.

Cu toate acestea, există şi alte măsuri suplimentare împotriva COVID-19, printre care reducerea numărului maxim de locuri disponibile - de la circa 2.300 la 1.300 - precum şi testarea intensivă a artiştilor şi a personalului angajat, campanie care va costa 330.000 de euro doar în luna septembrie.

Citește și: Liviu Pleșoianu promovează teoria conspirației: mișcarea globală de TREZIRE a umanității! Se apropie o catastrofă

Bogdan Roscic, fost manager al unui post radiofonic de muzică pop şi director al unei case de discuri specializată în muzică clasică, intenţionează să restructureze repertoriul Operei de Stat din Viena cu 10 premiere anul acesta.

Prima dintre ele este o producţie a ''Madama Butterfly'', pusă iniţial în scenă pentru English National Opera de regizorii Anthony Minghella şi Carolyn Choa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.