Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune dramatică a salvamontiștilor, după ce doi turiști s-au accidentat

www.stiripesurse.ro
munte, cascada, pădure, natură

Echipaje ale ISU Harghita şi salvamontişti au intervenit, duminică după-amiază, pentru salvarea unui adolescent de 16 ani, cetăţean maghiar, care a căzut în zona Harghita-Mădăraş şi şi-ar fi fracturat un picior. El va fi dus la spital la Odorheiu Secuiesc, iar salvamontiştii vor pleca apoi în căutarea unui alt adolescent din Ungaria, care s-ar fi rătăcit în drum spre Pârtia Harghita-Mădăraş. Şi al doilea băiat a fost găsit, fiind dus la pensiunea unde era cazat împreună cu familia, informează News.ro.

Citește și: Accident TERIBIL în Cluj - Napoca - Patru VICTIME, dintre care un bebeluș, după ce două mașini s-au ciocnit frontal

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita au anunţat că un băiat de 16 ani, cetăţean maghiar, s-a accidentat după ce a căzut, în zona Harghita-Mădăraş.

Acolo s-au deplasat echipaje ale Salvamont Odorheiu Secuiesc, SMURD Odorheiu Secuiesc şi UTV de la Detaşamentul Miercurea Ciuc.

Băiatul accidentat, cu suspiciune de fractură la un picior, a fost preluat de echipajele Salvamont şi SMURD şi urmează să fie coborât la ambulanţă. Ulterior, el va fi transportat la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc.

Potrivit ISU Harghita, după finalizarea intervenţiei, echipajul Salvamont Odorheiu Secuiesc va fi redirecţionat la un alt caz, fiind vorba despre o persoană rătăcită, plecată de la Subcetate, Zetea spre Pârtia Harghita-Mădăraş.

Spre locul intervenţiei s-au deplasat un echipaj de 4 subofiţeri cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă de la Detaşamentul de Pompieri Odorheiu Secuiesc, o autospecială complexă de primă intervenţie cu UTV şi doi subofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri Miercurea Ciuc, două echipaje de jandarmi montani şi SVSU Zetea.

Şi în acest caz, este vorba tot de un băiat din Ungaria, cu vârsta de aproximativ 16 ani.

Ulterior, reprezentanţii ISU Harghita au anunţat că băiatul a fost găsit teafăr de echipajul Salvamont şi dus la pensiunea unde era cazat împreună cu familia. Mama băiatului a fost preluată de echipajul din cadrul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, ulterior fiind găsit şi tatăl, plecat în căutarea fiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.