Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opera Naţională Română din Timişoara începe stagiunea cu 'Aida', care se joacă cu casa închisă

Agerpres.ro
Opera Naţională Română din Timişoara ONRT

Opera Naţională Română din Timişoara (ONRT) începe noua stagiune duminică seara, cu casa închisă, cu opera verdiană "Aida", într-o distribuţie de excepţie, cu tenorul invitat Azer Zada în rolul lui Radames, care va urca pe scena lirică alături de artiştii timişoreni şi alţi invitaţi.

"Începem noua stagiune cu bucuria revederii, fără teama de a apărea restricţii sanitare, la coada unei pandemii şi a zeului Marte care răspândeşte doar violenţe. Cu bucuria revederii începem cu sold out 'Aida', invitat Azer Zada în rolul lui Radames, pe care îl apreciez ca fiind un mare tenor al timpurilor noastre", a subliniat managerul ONRT, Cristian Rudic.

Evocând o experienţă personală, Cristian Rudic a afirmat, pentru AGERPRES, că nu face parte din categoria celor care cred că valoarea unui artist este dată de numărul anilor, potrivit Agerpres.

"Nu fac parte din categoria celor care cred că valoarea unui artist este dată de numărul anilor şi văd în tânărul Azer Zada un mare tenor", a spus Cristian Rudic.

Azer Zada va urca pe scenă alături de distribuţia casei (ONRT) de care sunt mândru: Şerban Vasile (Amonasro), Gabriela Toader (Amneris, debut), Marius Boloş (Ramfis, invitat), Lăcrimioara Cristescu (Aida), Marius Goşa (Regele), Vasile Bădescu (Mesagerul), Diana Chirilă (debut, Marea preoteasă). Conducerea muzicală a 'Aidei' îi aparţine lui Mihnea Ignat.

După acest spectacol din deschiderea stagiunii urmează baletul 'La Bayadera', 'Nunta lui Figaro', cu foarte mulţi oaspeţi. Pe 30 octombrie va urma premiera jazz-operetei 'Bal la Savoy' de Paul Abraham, la care îşi vor da concursul creatorii de artă Dragoş Buhagiar şi Răzvan Mazilu.

Managerul ONRT a menţionat că actuala stagiune 2022-2023 va aduce şi un proiect comun cu Filarmonica Banatul, alături de care va fi prezentat Festivalul Timişoara Muzicală, care începe pe 5 mai, cu "Carmina Burana" (Carl Orff), cu forţe reunite, după care va urma un proiect comun cu cantata "Gurre-Lieder" (Arnold Schoenberg) la Gera.

Totodată, pentru Capitala Culturală 2023, ONRT îşi propune, între altele, să aducă pe scenă opera "Boema" de Giacomo Puccini, în regia lui Silviu Purcărete, şi baletul "Spărgătorul de nuci" de P.I. Ceaikovski, cu Ovidiu Matei Iancu, prim-solist al Operei Naţionale din Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.