Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiunea 'Taurul': Cum ar fi falsificat STS alegerile din 2009

sts

La numai cinci zile de la vestita „cină” de la Oprea, în 12 decembrie 2009, ziarul „Gazeta de Nord-Vest” din Satu Mare a publicat articolul intitulat "Frauda electorală via STS a avut numele de cod «Taurul»”!

Ovidiu Ohanesian, celebrul jurnalist răpit în Irak, preia în aceeaşi zi acest articol pe blogul său „Anti Mafia” cu această mică introducere: „Dovezile de fraudare a alegerilor, prezentate în ultimile zile de partidele politice, şubrezesc pe zi ce trece poziţia lui Traian Băsescu de” ales al poporului”. Un mesaj primit astăzi de la Satu Mare pe adresa personală de e-mail prezintă în detaliu utilizarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale de către preşedintele PDL. Dacă adăugăm că procuroii DNA au săltat din stradă un senator în cel mai pur stil stalinist, putem să ne dăm seama ce ne aşteaptă în următorii 5 ani de domnie băsesciană. Să trăim bine!”. În acelaşi timp, Ohanesian transmite acest text şi altor colegi din presă.

Citește și: Dragnea îl 'RUPE' pe Tăriceanu: 'NU susțin pomenile'

Adrian Niculae l-a preluat pe blogul său, „100% jurnalism”, adăugînd acest comentariu interesant:

„Acum, vă spun cinstit, din capul locului, că eu unul nu am de unde să ştiu dacă angajaţii ăia ai STS Satu Mare chiar au făcut asemenea dezvăluiri, aşa că textul trebuie luat cu rezervele de rigoare. Certe sunt câteva lucruri:

1. În seara alegerilor, Corina Drăgotescu „s-a scăpat” spunând că sediul PD-L din Modrogan 22 are legătură de la STS.

2. Videanu a ştiut rezultatul final al alegerilor cu mult înainte ca orice numărătoare paralelă să fi fost posibilă.

3. STS a distribuit, pe durata alegerilor, câte un telefon mobil special fiecărui şef de secţie. Pentru această ultimă informaţie bag mâna în foc, am fost prezent la conferinţa de presă la care Marcel Opriş se lăuda cu această măsură, care urma să permită comunicarea în timp real a şefilor de secţii cu BEJ-urile.

Dacă îmi aduc eu bine aminte însă, la aceeaşi conferinţă de presă, Marcel Opriş ne-a povestit şi că telefoanele respective nu vor putea fi folosite pentru convorbiri în interes personal. Cu alte cuvinte, şefii de secţii numiţi de PD-L n-ar fi trebuit să poată folosi telefonul primit de la STS pentru a raporta rezultatele finale către organizaţiile judeţene ale PD-L. Oricum, dacă aceste informaţii se dovedesc a fi adevărate, nu mi se pare că ar dovedi vreo FRAUDARE a alegerilor. În schimb, reiese, dincolo de orice dubiu, ca Băsescu foloseşte instituţiile statului în interes personal, lucru la fel de grav. În plus, coroborând aceste informaţii cu faptul că, la ora la care Videanu ştia rezultatele alegerilor din ţară, votarea continua la multe secţii din SUA şi Canada, ne putem gândi şi la un alt scenariu: Băsescu a ştiut exact de câte voturi mai are nevoie, cât încă se mai putea face ceva”, anunță Cotidianul.ro.

Citește și: Victor Ciutacu, atac DUR la Dragnea: 'Poate are vreme să citească niște pasaje din Constituție'

Cu alte cuvinte, conţinutul articolului publicat de „Gazeta de Nord-Vest” din Oradea, pe baza unor informaţii primite de la ofiţeri STS locali, era destul de cunoscut încă din decembrie 2009, însă toţi politicienii, inclusiv cei din PSD şi PNL, s-au făcut că plouă şi nu au luat în seamă dezvăluirile cu totul senzaţionale ale colegilor din Satu Mare!

Întorcîndu-ne acum la articolul „«Frauda electorală via STS a avut numele de cod "Taurul"» apărut în „Gazeta de Nord-Vest” în 12 decembrie 2009, citim: „Potrivit surselor din STS, în noaptea de 6 spre 7 decembrie, la ora 3,15, toate derivaţiile au fost dezafectate sub directa supraveghere a generalului Marcel Opriş, fiecare judeţ decuplându-se pe rând după ce s-au închis şi cheile pe datele finale... Afirmaţia că toate datele au fost transmise prin intermediul telefoanelor mobile şi a telefonului guvernamental (T.O.) este falsă, deoarece toate datele au fost transmise electronic simultan cu cele oficiale”.

Avem, deci, dovada că informaţiile furnizate de ziarul „Gazeta de Nord-Vest” sînt reale, adică STS a furnizat PDL-ului softul rezultatelor din secţii, nu reprezentanţii din teritoriu, operaţiune complet ilegală!

Aşadar, Operaţiunea „Taurul” a existat! La ora 2:50 Adriean Videanu avea rezultatele finale, iar la ora 3:15 STS a decuplat derivaţiile către PDL!

Totul se desfăşura în noaptea de 6/7 decembrie 2009, în paralel cu „cina cea de taină” din casa lui Gabriel Oprea, unde erau prezenţi şefii SRI George Maior şi Florian Coldea, precum şi şefii Parchetului General Laura Codruţa Kovesi şi Mihai Iacob!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.